KARABÜK ÜNİVERSİTESİ VERDİĞİ HİZMETLER VE YAPTIĞI ETKİNLİKLER İLE TÜRKİYE VE DÜNYA’DA İLKLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDİYOR.


 

ÜNİVERSİTE DE BİR GÜN İÇİNDE 2023 ÜNİTE KAN BAĞIŞI GERÇEKLEŞTİRİLEREK, YİNE BİR İLKE İMZA ATILDI


 

kbu-kan-bagisi

 

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ilklere doymuyor.

Karabük Üniversitesi olarak bir günde 2023 ünite kan bağışı gerçekleştirildi.

Türk Kızılayı Genel Başkanlığı,  Kızılay Karabük Şubesi ve Karabük Üniversitesi işbirliği ile Cumhuriyetin 100. Yılı özlemine istinaden ‘2023 Kan Bağışı Kampanyası’ 2023 ünite kan bağışın yapılması ile sona erdi.

kbu-73İlklerin Üniversitesi kendine yakışanı yaparak, 8 Mayıs 2014 tarihinde bir günde tek noktadan toplanan en yüksek kan bağışına sahne olan ‘2023 Kan Bağışı Kampanyası’ ile topladığı tam 2023 ünite kan ile yeni bir rekora imza atarak, Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirdi.

Karabük Üniversitesi Kızılay Öğrenci Kulübü başta olmak üzere tüm öğrenci kulüp ve topluluklarının aktif rol aldıkları ‘2023 Kan Bağışı Kampanyası’ sabah 09:00’da ilk kanı Rektör Prof.Dr. Burhanettin Uysal’ın vermesi ile başladı ve gece 22:30’da 2023. Üniteyi Aybars Akmanoğlu’nun vermesi ile sona erdi.

Fakat hala kan vermek isteyenlerin olması sebebiyle kan vermek isteyenler için ileri tarihte tekrar kan bağışı kampanyası yapılacağı duyuruldu.

Üniversitenin kuruluş yılına istinaden 2007. Ünite kanı bağışlayan Samet Çalışkan’a İEEE Kulübünün armağanı Tableti Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal takdim etti.

2023. ünite kanın bağışlanmasıyla kampanyanın yapıldığı Üniversite Gökşen M. Yücel Kapalı Spor Salonu’nda adeta sevinç yumağı oluşturuldu.

Ana Mehteran Takımı da marşları ile bağışçıları coşturdu. Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal öğrencilerin arasına karışarak kutlamalara katıldı.

“Başarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyor, gözlerinizden öpüyorum.” diyerek sözlerine başlayan Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal “Bu başarı hepimizin, bu başarı ülkemizin başarısıdır. Sizlerin bu cesareti oldukça bu ülke sonsuza kadar var olacaktır. Bugün kbu-93ülkesi için kanını veren bu gençler yarında bu ülke için alın terini, vereceklerdir. Sizler her şeyi hak ediyorsunuz. Bana söylenecek bir söz bırakmadınız. Bu başarılı organizasyonda bizimle birlikte olan, kampanyamıza destek veren Türk Kızılayı Genel Başkanlığı ve Karabük Türk Kızılayı Şubesi’nin tüm yetkililerine yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Bana böyle bir mutluluğu yaşattığınız, Üniversitemizin adını böylesi bir kampanya ile duyurduğunuz için başta siz değerli öğrencilerim olmak üzere herkese şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi