İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı ilk toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Sözen Başkanlığında İl Özel İdaresi meclis toplantı salonunda yapıldı.


 
20160502AW735756_01Meclis Üyelerinin tamamının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, “Bilindiği üzere 1 Nisan 2016 Cuma günü 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun ve ilgili yönetmelikler uyarınca Meclis Başkanlığı, Meclis Başkan Vekillikleri, Katip Üyelikler ve İhtisas Komisyonlarımızın seçimlerini, tamamlamıştık.

Her seçimde olduğu gibi milli iradenin sandığa tecellisi bazı değişiklikleri de beraberinde getirmiştir. İl Genel Meclisimizin ağır manevi şahsiyeti İlimizin tamamını, İlçe, Belde ve Köylerimizle beraber temsil kabiliyetinden kaynaklanmaktadır. İlimizin tamamının temsil edildiği tek meclis İl Genel Meclisidir.

İl Özel İdareleri o İlçe için kamu yatırımları ve hizmet anlamında lokomotif görevi icra etmektedirler. Bu nedenle İl Genel Meclisimiz İl Özel İdaresinin karar organıdır. İl Genel Meclis üyelerimiz bir taraftan ilimizin tamamındaki ve ilçelerdeki kamu yatırımlarının takipçisi olurken, diğer taraftan ilçemiz köylerindeki alt yapı problemlerinin çözümü noktasında olağan üstü gayret sarf etmektedirler.

Çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı kendilerini, İl Genel Meclis üyelerimizi, İl Özel İdaresi Kurum Müdürlerimizi ve İl Özel İdaresi çalışanlarını ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen’in konuşmasının ardından gündemde yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlandı. Diğer gündem maddeleri ise hafta boyunca görüşülerek karara bağlanacak.