20150619AW455495_02Safranbolu Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında vatandaşlar ve turistler ilk oruçlarını açtı.


 

Safranbolu Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Misak-ı Milli Meydanına kurulan iftar çadırında Safranbolulular ve turistler oruçlarını açtı.

İlk iftarı Ramazan çadırında vatandaşlarla beraber yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İftar çadırına gelen vatandaşlarla sohbet ederek ikram da bulundu.

Başkan Aksoy’un ikramda bulunduğu İlk iftar menüsünde mercimek çorbası, etli kuru fasulye, pilav ve yoğurt yer aldı.

İftarın ardından konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy, Ramazan etkinliklerinin her geçen yıl daha da güzelleştiğini ifade ederek, şu açıklamayı yaptı;

“Ramazan aylarında turizm’in hareketlenmesini sağlamak, şehri daha güzel bir hale getirmek, Ramazan akşamlarında buradaki etkinliklerle gecelerin değerlendirilmesi amacıyla da bu çalışmayı başlattık.

Bu yıl ramazan etkinliğinin beşinci senesi olduğu için daha da profesyonelleştik. Etkinliklerimiz 30 gün boyunca devam edecek. Ramazan ayını inşallah vatandaşlarımızla birlikte hem adına yakışır hem de dolu dolu eğlenerek ve sohbet toplantıları ile bilgilenerek yaşayacağız.

Safranboluluları ve Karabüklüleri kısaca bölgemizin insanlarını her akşam buradaki etkinliklere davet ediyorum. Bizlerle beraber bu etkinliklerle inşallah onlar da yer alırlar ve programlarımız daha da anlamlı ve güzel olur.”