MAHALLELERE YÜRÜYEN MERDİVEN VE KULE ASANSÖRDEN SONRA ŞİMDİ DE ÖĞLEBELİ 20130404AW000499_01MAHALLESİNE YATAY ASANSÖR


 

ÖĞLEBELİ MAHALLESİNE 90 METRELİK YATAY ASANSÖR İLE ÇIKILACAK


 

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ "HEDEFİMİZ STANDARTLARI YÜKSEK, YAŞAMIN UCUZ OLDUĞU BİR ŞEHİR OLMAK"


 

 

vergili-ulusal-basından-dusmuyor


Karabük Belediyesi şehrin yüksek ve engebeli mahallerinde vatandaşların rahat ulaşımını sağlamak adına yaptığı, yürüyen merdiven ve kule asansörden sonra şimdi de yatay asansör kuruyor.

20130404AW000499_04Kenti modern bir şehir haline getirmek için yoğun çaba sarf eden MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, seçimlerde kullandığı "Rafet Vergili, Sözünün Eri" slagonu ile vaat ettiği projeleri tek tek hayata geçirmeye başladı.

Kentin değişik bölgelerine ve mahallerine yürüyen merdiven, üst geçit ve kule asansör yaptıran Başkan Vergili, Öğlebeli Mahallesi’ne de yatay asansör yaptırıyor. 350 merdiven ile çıkılan Kayabaşı Mahallesi’ne 38 metre uzunluğunda kule asansör yapan Başkan Vergili, şimdi de Öğlebeli Mahallesine 90 metre uzunluğunda yatay asansör yaptırıyor.

Öğlebeli Mahallesi'ne yapılacak olan yatay asansörün inşaat çalışmaları devam ederken, asansörün 15 gün sonra tamamlanması hedefleniyor. Yatay asansörün tamamlanması ile Araç çayının üzerine de yaya köprüsü yapılarak yolun karşısında bulunan Karabük Şehirler arası terminaline geçiş yapılacak.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kentin yüksek mahallerine vatandaşların daha rahat ulaşması için, yürüyen merdiven ve kule asansörü faaliyete soktuklarını belirterek şöyle dedi;

20130404AW000499_03"Şimdi ise Karabük’ün girişinde yer alan Öğlebeli mahallesine yatay asansör yapıyoruz. Bunu da yaptıktan sonra Esentepe ile 200 evler mahallerini birbirine bağlayacak ve Hastaneye ulaşımı sağlayacak olan yayalar için köprü yapacağız. Bunun ardından Kartaltepe mahallesi ile Yenişehir mahallesini birbirine bağlayan bir köprü projemiz olacak. Bu işler artık bizim için zor işler değil. Hedefimiz standartları yüksek, ulaşımın, yaşamın, suyun daha doğrusu her şeyin ucuz olmasını sağlamak."

2009 Mart seçimlerinde göreve gelen MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, belediyeye bağlı mahallelere Sosyal Yaşam Merkezleri, battı - çıktı, modern minibüs terminali, kent kütüphanesi gibi onlarca projeyi hayatı geçirirken, Türkiye’nin de en büyük yayalaştırılmış kent meydanını da bu yıl hizmete alacak.