HELİKOPTER ÖMER BEBEK İÇİN HAVALANDI


HELİKOPTER SAĞLIK BAKANLIĞI

Karabük’te 25 haftalık olarak dünyaya gelen ve 60 gündür kuvözde yaşam mücadelesi veren bebek, gözünde oluşan rahatsızlık sonucu 112 hava ambulansı ile Eskişehir’e sevk edildi.

Karabük’te Levent ve Emel Açıkgöz çiftinin 60 gün önce 25 haftalık olarak, erkek bebekleri dünyaya geldi.

HELİKOPTERErken doğum nedeniyle 60 gündür Özel Medikar Hastanesinde kuvözde hayatta kalma mücadelesi veren ve ismini Ömer Alp koyan Açıkgöz çiftinin bebeğinin gözünde Retinopati rahatsızlığı tespit edildi.

Bunun üzerine harekete geçen hastane doktorları bebeğin Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmesi için İl Sağlık Müdürlüğü ve 112 Başhekimliği irtibata geçti.

İl Sağlık Müdürlüğü ve 112 Başhekimliği Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçmesi üzerine Ankara’dan havalanan Sağlık Bakanlığı’na ait 112 hava ambulansı Karabük İl Jandarma Komutanlığında yer alan piste indi.

ANNENİN DUYGUSAL ANLARI
Küvöz içinde ambulansla İl Jandarma Komutanlığına getirilen Ömer bebeği kucağına alan anne Emel Açıkgöz, bebeğini öpe öpe hava ambulansına kadar taşıdı.

Duygu dolu anların yaşandığı olayda Ömer bebek 112 Hava ambulansı doktorları tarafından tekrar kuvöze konularak Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Anne ve baba bebeklerini el sallayarak uğurlarken, gözyaşlarına hakim olmadı.

Baba Levent Açıkgöz, bebeklerinin 25 haftalık olarak dünyaya geldiğini söyleyerek, “Yaklaşık 60 gündür müthiş bir mücadele veriyor. Erken doğumun bir sürü sıkıntıları var ve onlardan biri de göz rahatsızlığı. Retinopati denilen bir rahatsızlık ve tedavi edilmediği zaman körlüğe kadar gidebilen bir hastalık.

Allah’a şükür ki, önlenebilir bir tedavi süreci var. Sağ olsunlar Medikar Hastanesindeki hocamız ve Milletvekilimiz Osman Kahveci’nin katkılarıyla en hızlı ve acil şekilde Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine gönderdik. Hemen müşahede altına alınarak olumlu haberleri bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi