GÜNEYDOĞUDAKİ TERÖRÜ ANLATAN GRİ TİLKİ OKURLARLA BULUŞTU.


EMEKLİ ASTSUBAY İHSAN SÖNMEZ’İN KALEME ALDIĞI GRİ TİLKİ ROMANI İMZA GÜNÜ DÜZENLENDİ


 

20130319AW000395_01Emekli Astsubay H. İhsan Sönmez’in Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan terör olaylarını kaleme aldığı Kurşun Gölgesinde Güneydoğu ‘Gri Tilki’ adlı romanı Karabük’te okurlarıyla buluştu.

Karabük İletişim Derneği'nin desteği ile Karabük Onel AVM’de ‘Gri Tilki’ adlı romanını tanıtıan ve imza günü düzenleyen İhsan Sönmez, Gri Tilki’nin Güneydoğu’da dağlarda yaşadığını ancak terör olaylarının başladığında dağları ilk onarlın terk ettiğini söyleyerek, “Gri Tilki ne zaman dağlarda çobanlarla dostluğa yeniden başlarsa işte o zaman ülkeye barış gelir ve terör biter” dedi.

Kitabının adını taşıyan Gri Tilki’nin bir çobanla dostluğuna tanıklık ettiğini anlatan yazar emekli astsubay H. İlhan Sönmez, “Dağlarda silah patladığında yani terör olayları başladığında ilk önce dağları gri tilkiler terk etti. Eğer dağlarda Gri Tilki ne zaman çobanlarla dostluğa yeniden başlarsa işte o zaman ülkeye barış gelir ve terör biter. Gri tilki silahsız bir Türkiye demektir. Bizim ömrümüzün büyük kısmı o dağlarda terörle mücadele ile geçti. Yazdığım bu romanda 1982 yılında 12 Eylül uygulamaları ile 88 - 90’lı yılları arasında çatışmaların yoğun olduğu ve Şanlıurfa’da parayif ile su sorunu olduğu yıllarla körfez savaşının olduğu 2001 - 2003 yılları dönemini kapsayan konuları ele aldım. Çok şeyi bu kitapta yazdım. Bu alanda iyi kitaplardan olduğunu iddia ediyorum. O bölge ile ilgili çok az metin ve kitap yazıldı. Bu yazanlarda oradaki insani vurgudan çok ziyade ben yaptım ben kahramanım, ben olmasaydım olmazdı gibi yaklaşım var. Ben ortada durarak bu kitabı yazmaya çalıştım. Çok olumlu tepkiler almaya başladım. Umarım okuyucular beğenir. Gr Tilki her şeyiyle güneydoğunda çatışmış mücadele etmiş askerin anıtıdır. Bunu okuyanlar elki duygulanacak ama biz bunları yaşadık. Kamuoyu orada yaşananları fazla bilmiyor ama bu kitapla tarihe bir belge olarak geçecektir” dedi.

20130319AW000395_02Ankara Jandarma Okulu mezunu olan ve Jandarma Genel Komutanlığına bağlı olarak Karabük, Bolu, Bingöl, Bursa, Siirt, Ordu, Şanlıurfa, Ankara, Şırnak ve İstanbul'daki birlik ve karargahlarında görev yaptıktan sonra 2003 yılında emekli olan Astsubay İhsan Sönmez’in kaleme aldığı Kurşun Gölgesinde Güneydoğu Gri Tilki adlı romanın satır aralarında, ülkemizde oynanan kirli oyunların alevden nefesini hissettirirken, suya hasret toprakların, genç insanların kanıyla sulanmasına şahitlik ediyor.