KARDEMİR YÖNETİMİ TÜM FORMENLERİ, KISIM MÜHENDİSLERİ İLE BİR TOPLANTI YAPARAK İŞÇİNİN GREVE GİTMEMESİ KONUSUNDA İKNA EDİLMESİ İSTENDİ


 

MİLLETVEKİLİ OSMAN KAHVECİ, VALİ İZZETTİN KÜÇÜK VE BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ, KARDEMİR YÖNETİMİ İLE GREVİN ENGELLENMESİ İÇİN GÖRÜŞME YAPTILAR


 

sakin-ha


Kardemir’deki Toplu İş Sözleşme Görüşmelerinde daha kamuoyunun net bir şekilde bilmediği nedenlerden dolayı Çelik İş Sendikasının grev kararı alması, işletme içinde hareketli saatler yaşanmasına yol açtı.

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, son teklifi Kardemir Yönetiminin önüne koyduklarını ve 6-7 gün içinde bu teklifi imzalamazlarsa greve gideceklerini açıklamıştı.

Dün de Karabük’e gelerek, Kardemir içindeki sendika baş temsilcik binası önünde bir miting düzenleyen Ali Cengiz Gül, iddialı konuşmalar yaparak, işçiyi motive etmeye çalışmıştı.

Bu gün ise Kardemir Yönetimi sabah erken saatlerde tüm kısımların formenleri, mühendisleri ve diğer kısım amirleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Sabah saatlerinde yapılan toplantıda her kısım yetkilisinin, kendi kısımlarındaki işçiler ile görüşmesini, grev gibi bir düşünce içine girmemesi gerektiğini, canlar yanabileceğini ve hatta 800 yeni işçinin alınma kararının çıktığının belirtilmesi istendi. İşçinin açıkça sendikalarına destek vermemeleri gerektiğini ve düzenlenecek olan mitinge gitmemeleri, gidenlerin tespit edileceği gibi formenler ve kısım mühendisleri tarafından işçilerin uyarıldığı söyleniyor.

MİLLETVEKİLİ, VALİ, BELEDİYE BAŞKANI DEVREDE

Milletvekili Osman Kahveci’nin, Vali İzzettin Küçük’ün ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin ise bu gün Kardemir Yönetimi ile bir araya gelerek, görüşmeler yaptığı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Kardemir yönetimi ile yapılan görüşmelerin içeriğinin greve gidilmemesi için arayışlar yönünde olduğu da gelen haberler arasında.

ESKİ SENDİKACI OSMAN NURİ BAL’DAN İŞÇİYE MESAJ

Çelik İş Sendikasında uzun yıllar profesyonel sendikacılık yapan ve 2002 yılında profesyonel sendikacılıktan emekli olan Osman Nuri Bal ise Kardemir Yönetimi ile Çelik İş Sendikası arasında mevki ve makam sahibi üçüncü kişilerin araya girmesini doğru bulmadığını belirtti.

Kardemir işçisi arasında sevilen ve Fabrika içinde geniş bir işçi kesimi ile sürekli görüşmeler yaptığını belirten Osman Nuri Bal ise Karabük Net Haber’e şu açıklamalarda bulundu.

“Kardemir Yönetimi ile Sendika Yönetimi arasında itimat var, görüşmeler de bir diyalog kopukluğu yok. Görüşmeler için gerekli tüm altyapılar varken, sanki sendika ile Kardemir Yönetimi arasında görüşme kopukluğu varmış gibi ve karşılıklı itimat bitmiş gibi bir süreç yaşatılmamalıdır. En iyi arabulucu işçidir.”

Kardemir’deki TİS Görüşmelerini başından bu yana yakından takip ettiğini belirten Bal’ın ayrıca her iki yönetimle de zaman zaman görüşerek, kendi fikirlerini beyan ettiği de bilinmekte.

KARDEMİR YÖNETİMİ AÇIKLAMA YAPMAYA MI HAZIRLANIYOR

Kardemir Yönetimi kanadından gelen kulis haberlerine göre ise Kardemir Yönetiminin bir açıklama yapmak istemediği, eğer açıklama yaparsa, sendikacıların sıkıntı içine girebileceği ve kafaların karışabileceği de söyleniyor.

KARDEMİR VE SENDİKA NE YAPARSA YAPSIN, İŞÇİNİN CANI YANMASIN

Kardemir ve Sendika Yönetimi bu TİS görüşmelerini grevle veya grevsiz sonuçlandırsa da, yaşanılacak tüm bu süreçlerin sonunda hiçbir işçinin, işten çıkarılmaması gerektiğini de Karabük Net Haber olarak biz vurguluyoruz.

Bir hak alma mücadelesi olan Toplu İş Sözleşme sürecinin sonunda grev olur veya olmaz. Burada yaşanılacak süreçlerin işçinin canını yakacak, ekmeğinden edecek bir pozisyona getirilmesi Karabük’te zaten zedelenen sosyal barışı daha da tehlikeli bir boyuta getirecektir.

Hiç kimse unutmaması gerekir ki 2010 yılında yaşanan iki sendika arasındaki yetki mücadelesinde 307 işçi, işinden oldu ve evlere ateş düştü. TİS Görüşme sürecinde neler yaşandı, hangi noktalarda tıkanma yaşandı ve bunun gibi sorular daha cevap bulamazken, işçinin ezilmesi, işinden ettirilmesi Karabük’ün zaten zedelenen sosyal barışını daha da kötüye getirecektir.

Sakın Ha...! Diyoruz ve yine olan işçiye olmamalıdır…