İŞKUR, Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi kursunu tamamlayan 72 kursiyere sertifikaları verildi.


 

20140611AW115424_01KOSGEB Hizmet Müdürlüğünün eğitim salonunda yapılan Sertifika programında, konu hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven ‘İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından finanse edilen ,Karabük Ticaret ve Sanayi Odasınca eğitimleri verilen ve KOSGEB tarafından da desteklenen eğitim 70 saat 9 fiili günde tamamlanmıştır. Eğitim süresince kendi işini kurmak isteyen kişilerin, kurmak istedikleri işin, iş planlarını geliştirmelerini sağlamak ve Girişimcilik yeteneklerinin artırılması amaçlanmıştır’’ dedi.

İŞKUR İl Müdürü Güven, “ Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları ve İşkur Müdürlüklerince organize edilen Girişimcilik Eğitimleri sonunda alınan belgelerle, kendi işini kuracaklara KOSGEB tarafından desteklemeler yapılmaktadır.Son dönemlerde girişimcilik eğitimlerinin artma nedeni ,girişimcilik kültürünün oluşturulması olmakla beraber, KOSGEB desteklerinin verilebilmesi için bu eğitim belgesinin alınmış olması şartından kaynaklanmaktadır.2014 yılında toplam 125 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Eylül Ekim aylarında da 50 kişilik kurs programı yapılacak. İstihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasında girişimcilik kültürünün artırılması büyük önem arz etmekte ve amacımız Karabük genelinde girişimci sayısını artırmak” dedi.

Karabük TSO Meclis Başkanı Timurçin Saylar ise, bu kurları desteklediklerini söyleyerek, “İstihdam alanında yapılan tüm çalışmalara destek veriyoruz. Çok iyi planlama yapılarak Karabük’te yapılmayanları yapmanızı istiyoruz” dedi.

20140611AW115424_04KOSGEB Karabük Müdürü Bahadır Gevher ise,” Kursu bitenler hem kendi hem de ilimiz ekonomisine katkı sağlayacak girişimcilerimiz var. Girişimcilik kültürünün gelişmesini ve büyümesine katkı sağlanmız için güzel bir imkan” dedi.

Konuşmaların ardından sertifika almayı hak kazanan girişimcilere sertifikaları verildi.