Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Yenice ilçesinde Şeker deresinin taşması sonucu göçük yaşanan Yazıköy yolunda incelemelerde bulundu.


 

20140513AW088842_04Genel Sekreter Uzun, beraberinde Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Serkan İnal, İl Genel Meclis üyeleri Ergün Özgün ve Mehmet Ören ile birlikte Yazıköy İncebacaklar mahallesi yolunda incelemelerde bulundu.

Uzun, Karabük’ün Nisan ve Mayıs aylarında yoğun yağış aldığını söyleyerek, “ Kentimizde hala ara ara devam eden yağışlar sonucu da yollarda çökme ve heyelanlar meydana geliyor. İncebacaklar Mahallemizin yolunda da 80 metre uzunluğunda bir çökme meydana gelmesi sonucu yol ulaşıma kapanmış durumda bu gün biz burada Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürümüz ve diğer teknik ekibimizle incelemelerde bulunarak yapılacak işlerin planlamasını yaptık. Yol ile dere arasına yapılmış olan ve 80 metre uzunluğunda 12 metre yüksekliğindeki istinat duvarı yerinden ayrılarak yıkılma noktasına gelmiş.Teknik ekibimize bu işin acilen yaklaşık maliyetini çıkartılması talimatını verdim. Teknik personelimizin çıkaracağı yaklaşık maliyet ile Afet ve Acil Durum Başkanlığından ödenek talep etmek suretiyle işin yapımına başlayacağız.” dedi.

Uzun daha sonra, İlçe Kaymakamı Resul Özdemir , Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ve Yortan Belde Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki’yi ziyaret etti.
Uzun son olarak Yenice ilçesinde devam eden 16 Derslikli Yenice Anadolu Lisesi inşaatını da inceledi.