KARABÜK İKTİSADİ KALKINMA VAKFI “FİLYOS LİMAN PROJESİNİN GÜNDEMDE TUTULMASI GEREKİYOR”


 

iktisadi-kalkinma-vakfiGeçtiğimiz hafta Karabük İktisadi Kalkınma Vakfı danışma Kurulu toplantısı Vali İzzettin Küçük başkanlığında gerçekleştirildi.

Danışma Kurulu Toplantısına, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Eski Spor Bakanı Belediye Başkanlar Birliği Başkanı İsmet Özarslan, Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal, Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Kamil Güleç, Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, Karabük İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Hüseyin Erer, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı Lojistik Alanlar Danışmanı Sami Kabaş, Belediye Başkanlar Birliği Genel Saymanı ve Giresun Eski Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğü Sami Uyar, Karayolları Safranbolu Şube Müdürü İsmail Özcan, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Karabük İl sorumlusu Sakin Eren, Karabük’ümüzün değerli eşrafı ve iş adamları Osman Natıroğlu, Hayrettin Aydın, Mahir Mete ve Cihan Saraç, Karabük İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Celal Karakuş, Kamil Karakulluk, Nevzat Akçin, Nihat Aykol ve Mustafa Aydın katıldı.

Danışma Kurulu toplantısının konusu Filyos limanı ve liman ihalesinin durumu oldu.

Karabük İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Hüseyin Erer yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti;

“Konu en ince ayrıntılarına kadar tartışılmış olup, şu anda yatırım programına alınabilmesi için son aşama olan yüksek planlama kurulunun önünde olduğu onayandan itibaren Kalınma Bakanlığınca yatırım programına alınacağı hususu ortaya çıkmıştır. Karabük Milletvekili Sayın Osman Kahveci de Ulaştırma Bakanının 2014 yatırım programına alınacağı hususuna olur dediği ama kendisinin 2013 ek programına alınması için görüşmelerde bulunduğu hususu katılımcıları memnun etmiştir. Ayrıca Kardemir’in içinde bulunan ülkü istasyonunun Hamzalar mevkiine taşınması hususun da Ulaştırma Bakan Danışmanı Sami Kabaş’ın konuyu talep edip neticelendirmek için söz vermesi ayrı bir memnuniyet konusu olmuştur. Önümüzde 3 seçim olduğu, bu süreçte gerek belediye başkan aday adayları, gerek belediye başkan adaylarının bu konunun Karabük ve ülke gündeminde sürekli kalması için takibe almaları hususunu önemle arz ediyor, bu konuda da görüşlerini kamuoyuyla paylaşmalarını bekliyoruz.”