BAZI DEVLET KURUMLARININ BAŞINDAN TC İBARESİNİN KALDIRILMASINA TEPKİ AMACIYLA FACEBOOK’TA İSİMLERİN BAŞINA TC EKLEME AKIMI ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR


 

 facebook-tc


 

Son aylarda TC (Türkiye Cumhuriyeti) ibaresinin bazı devlet kurumlarının başından kaldırılmasına tepki amacıyla Dünya’nın en büyük sosyal medyası olan Facebook’ta başlatılan bir akım hızla büyüyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltılmışı olan TC ibaresinin bazı kamu kurumlarının başından kaldırılması ve artık kullanılmamasına Facebook’ta tepki başlattı. Türk kullanıcılar Facebook’taki hesaplarındaki isimlerin başına TC ibaresini koymaya başladı.

Karabük Net Haber’in yaptığı araştırmaya göre, Karabüklü bir Facebook kullanıcısı tepki amaçlı olarak isminin başına TC ibaresini yerleştirdi ve listesindeki kişilere de tepki amaçlı bu uygulamayı yapmalarını önerdi. İki gün gibi kısa bir sürede binlerce Facebook kullanıcısı isimlerinin başına TC ibaresini yerleştirdi.

Facebook'ta isimlerinin başına TC iibaresini koyma uygulaması her geçen saat çığ gibi büyüyor ve binlerce kişiye, binlerce kişi daha katılıyor.

ARAP BAHARI DA FACEBOOK’TA BAŞLAMIŞTI

Arap ülkelerinde krallık ve diktatörlükle yönetilen bir çok ülkede halkın başlattığı ayaklanmalar sonucu, devlet yönetimleri değişmiş ve demokrasiye geçilmişti. Arap ülkelerinde gençlerin başlattığı bu ayaklanmalar Facebook’ta örgütlenmeleri ile başlamıştı.