Fatih Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi Sorumlusu Selma Namal eşliğinde okumaya gönül vermiş 18 bayandan oluşan Fatih Mahallesi Açıköğretim İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri KBÜ 'yü ziyaret ettiler.


 

8-(7)Bayanların hem üniversiteyi yakından tanımalarını hem de kampüs içerisindeki sosyal yaşamı gözlemleme fırsatı bulmaları düşüncesiyle gerçekleştirilen gezi programında, Hamit Çepni Konferans Salonu’nda Üniversite tanıtım videosu izletildi.

Tanıtımın ardından Üniversitemiz Botanik Bahçesi’ne geçilerek, kendi adlarına hazırlanan ağaçlarını diktiler. Üniversitede ağaç dikmekten dolayı mutlu olduğunu belirten, Selma Namal; “Bu ağaçla yeni umutlar yeşertmek istiyoruz. Herkesi okumaya eğitim almaya teşvik etmeye çalışıyoruz” dedi.

Okumaya Gönül vermiş bayanlar düzenlenen kampüs turuyla Üniversitemizin çeşitli birimlerini gezerek son olarak Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret ettiler.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette ilk olarak Fatih Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi Sorumlusu Selma Namal ve misafirler, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a çiçek takdiminde bulundu.

Duygularını kısaca ifade eden Fatih Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi Sorumlusu Selma Namal; “Arkadaşlarımız üniversiteyi merak ediyorlardı, çok beğendiler. Umduklarından çok daha gelişmiş, büyük geldi onlara. Bugün Karabük Üniversitesi’nde olmaktan dolayı çok mutlu oldular onların mutluluğu ile bende mutlu oldum. ”dedi.

Hepiniz üniversitemize hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan, Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Çok misafirimiz oldu fakat böyle misafirlerimiz ilk defa oluyor. Aynı şehirde yaşıyoruz, üniversitemizdeki gelişimi merak ederek, bunu kontrol etmek için gelmenizden dolayı ve beğenmiş olmanızdan dolayı çok mutlu olduk. Burada bir gelişme oluyorsa tabi ki bunun şehrimizin de haberi olacaktır. Üniversite gelişiyorsa hastanesi de gelişecektir, üniversite gelişiyorsa diş hastanesi gelişecektir, üniversite gelişiyorsa sosyal hayatta gelişecektir. Bu gelişmelerden de hepimiz faydalanacağız. Her ırktan ülke içinden ve dışından öğrencilerimiz bulunmaktadır. Üniversite sadece eğitim yapılan bir yer olarak değerlendirilmemelidir. Üniversite olmasa bu öğrencileri bir araya getirmek mümkün olmayacaktır. Gelecekte dünya barışının sağlanmasında etkin rol oynayacak insanlar burada yetiştiriliyor. 43 bin öğrencimiz bulunmaktadır ve engelli öğrenciler için alt yapımız olmasına rağmen engelli öğrenci sayımız az. Hiç kimseye ihtiyacı olmadan okulumuzda okuyabilecekleri sistemlere sahipler. Sizleri de üniversitemizde öğrencimiz olarak görmek bizleri mutlu edecektir. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. ”dedi.

Ziyaret iyi dilek ve temennilerle sona erdi.