TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU DERNEĞİ TARAFINDAN DOLANDIRILDIKLARINI İDDİA EDEN KARABÜKLÜ BESİCİLER, ADALET İSTEDİ


 

DOLNDIRILAN KARABÜKLÜ HAYVAN BESİCİLERİNE CHP ARDAHAN MİLLETVEKİLİ ENSAR ÖĞÜT SAHİP ÇIKTI


 


CHP ARDAHAN MİLLETVEKİLİ ENSAR ÖGÜT “BAŞBAKANIMIZIN, CUMHURBAŞKANIMIZIN İSMİNİ KULLANARAK BU VATANDAŞLARI KANDIRMIŞLAR. BU VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETİNİN GİDERİLMESİ İÇİN BAŞBAKANDAN KONUYU ARAŞTIRMASINI İSTİYORUM”


 

MeclisCHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Karabük’te bazı besicilerin ‘Arakanlı Müslümanlar için’ kesilmek üzere büyükbaş hayvan alacağını söyleyen Türkiye Halk Sağlığı Derneği tarafından, Başbakan ve Cumhurbaşkanını adı da kullanılarak dolandırıldıklarını söyledi.

Öğüt, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Derneği tarafından dolandırıldıklarını iddia eden Karabüklü besicilerle basın toplantısı düzenledi. Öğüt, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun ‘Arakanlı Müslümanlara kurban keseceğiz, sizden hayvan satın almak istiyoruz’ diyerek Karabüklü besicilerden 53 büyükbaş hayvan aldıklarını ve ‘Parasını Başbakanlıktan aldıktan sonra ödeyeceğiz’ dediklerini belirterek, bu alım-satıma ilişkin protokol ve senedi gösterdi.

Öğüt, 249 bin 200 liralık senedin 1 Kasım 2012’de Dernek Başkanı olan Prof. Dr. Hikmet Pekcan tarafından imzalandığını belirterek, “Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın ismini kullanarak bu vatandaşları kandırmışlar. Bu vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için başbakandan konuyu araştırmasını istiyorum. Bu vatandaşların parasını alsın, versin ve ismini böyle işlerde kullandırmasın” dedi.

Senette imzası bulunan besici İsmail Çetin, fiyatta anlaştıktan sonra Halk Sağlığı Kurumu Derneği binasında Dernek Başkanı Pekcan ile görüştüklerini ve paraların istediklerini belirterek, Pekcan’ın ‘Başbakanın emriyle alınan bir mal’ diyerek kendisini azarladığını anlattı.

Hayvanları Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’na güvenerek verdiklerini belirten Çetin, “1 Kasım’da başbakanlıktan para çıkacak dediler ama bizi oyalıyorlar, vermiyorlar paramızı” diye konuştu.

Dolandırıldıklarını anlayınca Pekcan ile konuşmalarını gizli kamera ile kayıt altına aldıklarını anlatan Çetin, “Burada devlet adına aldığını itiraf ediyor. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu adına aldığını söylüyor” dedi.

Süleyman Çınar da, hayvanları kilosu 10 liradan verdiklerini ve kredi çekerek bu hayvanları aldıklarını belirterek, büyük bir mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Öte yandan Öğüt, Meclis lokantasında kavurma dağıtacağını belirterek, “Kavurmalık et ikram edeceğim. İthal etle doğal et arasındaki farkı görün diye” dedi.