20150705AW469237_04Doğu Türkistan’daki zulme sessiz kalmamak için sosyal paylaşım sitesinde etkinlik oluşturan bir grup, Çin’in Doğu Türkistan’daki Türklere yaptığı zulme tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi.


 

Sosyal paylaşım sitesinde oluşturulan “Karabük Doğu Türkistan İçin Yürüyor” etkinliği çerçevesinde Yenişehir Atatürk Anıtı’nda toplanan grup, polis ve ambulans eskortluğunda Karabük Kent Meydanına yürüdü.

Grup yürüyüş sırasında Doğu Türkistan’a özgürlük sloganları attı.

Karabük Kent Meydanında yapılan duanın ardından Grup adına basın açıklaması yapan Tuncay Atay 18. Yüzyıldan bu yana işgal altındaki Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerine karşı katliamların ve asimilasyon politikalarının sürdüğü belirterek, “Devletin ve Çinlilerin baskısı altında kalan Uygurların her ne kadar serbest denilse de dilleri ilkokuldan üniversiteye kadar bütün okullarda yasaklanmış durumdadır.

Camiler açık gözükse de gençlerin, memurlar, öğretmenlerin camiye girmesi yasaktır. Yüzyıllardır süren milyonlarca Müslüman Uygur’un katledilmesine sürülmesine neden olan bu uygulamalara başta Türkiye olmak üzere dünya gerekli tepkiyi vermemektedir.”dedi ve kim olursa olsun zulmü işleyen zalimin karşısında, Doğu Türkistanlı kardeşlerinin mücadelelerinde yanlarında olacaklarını vurguladı.

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.