DEFTERDAR KOÇAŞ’TAN 2B TAŞINMAZLARINDA SON FIRSAT UYARISI


 

20130724AW000560_01Kahramanmaraş Defterdarlığı’ndan Karabük Defterdarlığı’na atanan Osman Koçaş, görevine başladı.

Defterlık görevinde 10. Yılını kamusal hizmette ise 23 yılını doldurduğunu söyleyen Defterdar Koçaş, Akdeniz’den, Batı Karadeniz’in parlayan yıldızına atandıklarını söyledi.

Kahramanmaraş’tan En son yapılan Defterdarlar kararnamesinde Karabük’e atandığını belirten Osman Koçaş, “Karabük bizim bilmediğimiz bir yer ve çıktığında tereddüt etmiştik. Daha önceki defterdarlarımız bana buranın çok güzel bir il olduğunu ve ismine inat ‘Kara’ değil, kalbi ve yüreği güzel, vatan millet aşkı ile dolu insanların yaşadığını söylediler. 2 haftadır Karabük’teyim ve edindiğimiz intiba çok güzel. Batı Karadeniz’in parlayan yıldızı olan Karabük’te hizmet etmek bizim için çok güzel” dedi.

Devletin gülen ve şeffaf yüzüyüz diyen Karabük Defterdarı Koçaş, “Karabüklü vatandaşım buraya geldiğinde güler yüzle işini görecek ve incilmeden gidecek. İnşallah dönem içersinde Karabük Deftardarlığı olarak Karabük’e nasıl hizmet sunabilir diye onun uğraşı içinde olacağız. Son güncel çalışmalarımızın en önemlisi 2B taşınmazlar. Karabük’te 2B kapsamında olan iller arasında. 6 bin 24 adet kayıtlı 2B bunun kullanıcı adeti 5 bin 50 kişi ve bunlardan başvuru yapanların sayısı 2 bin 944 kişi satın almak için başvurdu. Bu 2B taşınmazı olan ve kullanıcı durumunda olan vatandaşlarımız 2B’li arazilerinin satıl alması ve tavsiyesi için son fırsat. Belli bir süre içinde başvurması ve satışı yapılması gerekiyor. Eğer tarımsal amaçlı alan olarak kullanıyorsa yüzde 50’ye kadar indirim var. Biz şuanda yoğun bir şekilde bu şekilde taşınmazları olan vatandaşlara tebligat aşamasındayız. Eğer tebliğ gelmeyen vatandaşlarımız varsa hemen bulundukların yerlerde Milli Emlak veya Mal Müdürlüklerine başvurarak satış işlemlerini başlatabilirler. Bugün itibariyle şuana kadar yaklaşık 600 taşınmazı satarak tapularını teslim ettik” diye belirtti.