KARABÜK’ÜN MERKEZE BAĞLI EN BÜYÜK KÖYÜ OLAN CUMAYANI’NA TSO BAŞKANI SEDAT NAMAL TARAFINDAN YAPTIRILAN CAMİİ VE KURAN KURSUNUN TEMELİ ATILDI


 

20131130AW000554_03AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Cumayanı köyünde bir dizi açılış ve temel atma törenine katıldı. Şahin, “6 ayda cazibeli suya kavuşturacağız diye söz verdik ama bunu 2 yılda yaptık, onun için sizden özür diliyorum” dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Şahin, Karabük TSO Başkanı Sedat Namal tarafından köye yaptırılacak olan cami ve Kur’an kursunun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Meclis Başkanı olduğu dönemde 2011 yılının Mayıs ayında köyü ziyaret ettiğini söyleyerek, “Karabük milletvekili adayı olarak burada bir balkondan sizlere hitap etmiştim. O zaman bu köyün en önemli sorunu su problemiydi. Elektrik harcanarak motorla su basılıyor ve zaman zamanda elektrik paraları ödenemediğinden sular kesildiğinden susuzluk çekiyordunuz. Vali beye buranın su problemini nasıl çözeceğimizi sorduğumda cazibeli su getirmek için çalışma yaptıklarını ve 3 ayda bunu tamamlayacaklarını söylemişti. Ben 3 ayda yetiştiremezsiniz dedim ve 5-6 ay razıydım. 6 ay gibi bir sürede size su getireceğimizi söz vermemize rağmen bunu geciktirerek 2 yıla aşkın bir süre sonra sizi cazibeli suya kavuşturmuş olmaktan özür diliyorum. Ama bu süre içerisinde göstermiş olduğunuz sabırdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Suyun gecikme nedeni parasızlık değildi. Özel idaremizin ve valimizin bu konuda sözünü yerine getirmemesi değildi. Buraya su getirmek için çok sıkıntılar yaşadık. Dava açıldı ve mahkeme yürütmenin durulması kararını verdi. İhale süreçleri uzadı. Şimdi 2 yıl aradan sonra Cumayanı köyümüzü cazibeli suyla kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Karabük’e çok sık geliyorum. Cumayanı köyüne uğramayı çok istedim ama sözünü yerine getiremeyen bir milletvekili olarak gelmekten çekindim” dedi.

Karabük Valisi İzzettin Küçük ise, Cumayanı köyünün Karabük’ün en büyük köyü ve 5 bini aşan bir nüfusu olduğunu söyleyerek, “Bu köyümüzün sorunları da vardı. İçme suyu, çöp toplama hizmeti, dini hizmet ve yol parkeleme çalışmaları gibi. Bir sene içinde yapılan bu yatırımların tutarı 900 bin liradır. Bugün temelini atacağımız caminin inşaatı bunun dışındadır. 2012-2013 yılından buyana köye yaptığımız yatırım ise 1 milyon 200 bin TL’dir. Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Şahin beyin gayretleri ile ödenek bakımından hiç sıkıntı yaşamadık ve bu yatırımları tamamladık” dedi.

20131130AW000554_02Konuşmalardan sonra, dualar eşliğinde Sedat Namal tarafından yaptırılan cami ve Kur’an kursunun temeli atıldı. Mehmet Ali Şahin, daha sonra Karabük Valisi İzzettin Küçük, Milletvekili Osman Kahveci, TSO Başkanı Sedat Namal ve protokol üyeleri ile birlikte köyde yapımı tamamlan tesislerin açılışını gerçekleştirdi.