CHP KARABÜK MERKEZ VE YENİCE’DE ADAY BULAMAZ HALE GELDİ


 

İL BAŞKANI BAYRAM KARADAĞ TEKLİF GETİRDİĞİ HERKESTEN “HAYIR” CEVABI ALIYOR


 

PARTİNİN ÖNDE GELENLERİ, ERDAL DEMİR’İN ADAYLIĞINI TEKRAR GÜNDEME GETİRİYORLAR


 

 chp-yaydi


Cumhuriyet Halk Partisi, 30 Mart 2014’te yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri öncesinde Karabük ve Yenice’de adaysız kaldı.

Erdal Demir, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile Karabük’te Belediye Başkan Adayı olduğunu açıklamasına rağmen, İl Başkanı Bayram Karadağ ile Merkez İlçe Başkanı Serkan Adabaş’ın, Dursun Altıparmak ile gizli gizli görüşerek aday yapmaya çalışmalarından sonra Erdal Demir, teşkilat ile güven sorunu ortaya çıktığını açıklamış ve bu teşkilat ile seçime girmesinin zor olacağını beyan etmişti.

Dursun Altıparmak’ta CHP’den Karabük Belediye Başkan adayı olmayacağını söylemesinden sonra, CHP şimdi Karabük’te tekrar aday arayışına girdi.

Kamuoyunda Abaza Adnan olarak bilinen Adnan Yüce’ye, Kazım Ölmez’e, Ali Kemal Ergüven’e ve daha birçok kişiye adaylık teklifi getirilmesine rağmen, İl Başkanı hepsinden de “Hayır” cevabı alıyor.

İl Başkanı Bayram Karadağ’ın aday arayışındaki bu çaresiz çalışmaları kendi yönetimine kadar inmiş durumda. Karadağ, şimdi kendi yönetiminden bazı kişilere adaylık teklifi getirdiği ve olumsuz cevaplar aldığı da belirtiliyor.

CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ’ın aday arayışı sürerken, partinin önde gelenleri ise iddialı bir seçim geçirmek için Erdal Demir’in aday olması noktasında girişimlere başladılar.

Demir’in ikna edilerek Karabük adayı olması için bir çok kişinin, görüşmeler yaptığı da ifade ediliyor.

Erdal Demir’in ise güven sorunu yaşadığı mevcut İl ve Merkez İlçe Başkanı ile seçime girip girmeyeceği merak konusu oldu.

Demir “Aday olduğumu açıklamamam ve onlarında kabul etmesine rağmen arkamdan iş çevirmeleri tüm güveni sarsmıştır. Aday olmam noktasında hala büyük baskılar görüyorum. Şimdilik bir şey demeyeceğim.” diye konuştu.

CHP, EN İDDİALI OLDUĞU YENİCE’DE ADAYSIZ KALDI

Orman Kooperatifleri Üs Birliği Başkanı Sabri Özgün’ün CHP Yenice Belediye Başkan Adayı olacağı aylar önce ifade edilmişti. Sabri Özgün’ün aday olabilmesi için Orman Kooperatifleri Üs Birliği görevinden istifa etmesi gerekmesine rağmen, 1 Aralık tarihine kadar istifa etmediğinden aday olamıyor.

CHP’nin en iddialı olduğu Yenice ilçesinde Sabri Özgün’ün aday olamamasından sonra ilçede CHP’liler için ciddi bir sorun yaşanmaya başlandı.

Bazı partililer Sabri Özgün’ün görevinden istifa etmemesine ve ilçede partiyi oyalamasına kızarken, bazı partililer ise Mustafa Akay’ın olaylara müdahale etmemesine tepki gösteriyorlar.

Yeniceli CHP’liler “Sabri Özgün kooperatif yönetiminden istifa etmeden aday olamayacağını biliyordu. Buna rağmen istifa etmedi ve partiyi şimdi bir çıkmaza soktu. Bunun böyle olacağını bilen Mustafa Akay ise hala sessiz ve bir şey yapmıyor. Bu partinin vebalini Akay taşımalıdır.” Şeklinde görüş beyan ediyorlar.

Sonuç olarak, CHP Karabük ve Safranbolu’da tam bir aday bulma sorunu yaşıyor. Sürecin bu hale gelmesinde Karabük Merkez’de İl Başkanı Bayram Karadağ ile Merkez İlçe Başkanı Serkan Adabaş sorumlu tutulurken, Yenice’de ise Mustafa Akay’ın sürece müdahale etmemesinden dolayı tepki gösteriliyor.