CHP İL BAŞKANI İBRAHİM AYHAN AK PARTİ, MHP VE BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİYİ UYARARAK, TARTIŞMALARI VE YAPILAN SİYASET SEVİYESİNİN KORUNMASI GEREKTİĞİNİ VURGULAYARAK, TARAFLARI SAĞDUYUYA DAVET ETTİ.


 

chp-i.ayhan

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı İbrahim Ayhan ve İl Yönetimi bu gün basın karşısına çıktılar.

Basın toplantısına, İl yönetiminden Erdal Demir, Suat Atalay, Ahmet Çakır katılırken, İl Başkanı İbrahim Ayhan, AK Parti, MHP ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili arasındaki son günlerde yaşanan tartışmalara değindi.

CHP İl Başkanı İbrahim Ayhan, AK Parti ve Belediye Başkanı arasındaki dini istismar tartışmaları başta olmak üzere, yaşanan siyasi süreç ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“Son günlerde AKP Karabük İl, Merkez İlçe ile MHP Karabük teşkilatı ve Karabük Belediye Başkanı arasındaki tartışmaları takip ediyoruz.

Her iki siyasi partinin ve Karabük Belediye Başkanı’nın arasında geçen tartışmaların ilimize bir fayda getirmeyeceğini baştan belirtir ve toplumumuzun en hassas noktası olan dini inançlarımızın bu seviyesiz tartışmalara da konu edilmesi bizi son derece rahatsız etmektedir.

Tarafların dini istismar etme konusunda birbirlerini suçlamaları ve suçlamalardaki konuların içeriklerinden anladığımız kadarı ile her iki siyasi parti yöneticilerinin yaptıkları yanlışlar ortaya konulmuştur.

Dini istismar noktasında yapılan karşılıklı suçlamalardan, Karabük halkı adına Cumhuriyet Halk Partisi olarak rahatsızlığımızı ifade etmek zorunda kaldığımızı belirtmeyi maalesef açıklamak zorundayız.

Öte yandan AK parti Karabük İl ve Merkez İlçe Başkanlarının siyaset adına yaptıkları açıklamaları da hadsizlik olduğunu görüyoruz. AKP’nin çalışmalarını diğer siyasi partilerin kıskandığı ve bu sebeple mutsuz olduğu yönündeki, AKP İl Başkanının açıklamalarını da saçmalık olarak değerlendiriyoruz. Karabük Belediye Başkanı ile AKP Merkez İlçe Başkanı arasındaki faydasız tartışmaların, karşılıklı suçlamalara ve hakaretlere dönüştüğünü de maalesef gözlemliyoruz. 

Basında yer alan açıklamaların ilimizde siyasi seviyeyi düşürdüğünü belirtir, tartışmaların ilimize yapılması gereken hizmet ve yatırımlar noktasına çekilmesinin gerekliliğini hatırlatırız.

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Teşkilatı olarak, toplumu geren, kentimize hiçbir faydası olmayan ve siyasetin seviyesini düşüren bu tartışmalara son verilmesini istiyor, herkesi sağduyuya davet ediyoruz.”

chp-yeniCHP İl Başkanı Ayhan, parti içindeki çalışmalara da değinerek açıklamalarına şöyle devam etti;

"Bu vesile ile CHP Karabük İl Teşkilatına atanan geçici yönetim kurulu olarak, partimiz içindeki birlik ve beraberlik çalışmalarına başladığımızı da belirtir, bu konuyla ilgili kamuoyunu kısaca bilgilendirmek isteriz.

Bilindiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Teşkilatının istifalar ile düşmesinin ardından, olağan üstü genel kurula getirecek bir geçici yönetim kurulu olarak ben ve 6 arkadaşım görevlendirildi. Bizim görevimiz teşkilatımızı birlik ve bütünlük içinde kongreye getirmek ve daha güçlü olarak kongreden çıkmaktır. Amacımız doğrultusunda arkadaşlarımızla hızlı bir çalışma içine girdik. Tüm ilçe teşkilatlarımızı ziyaret ederek, partimizin birlik ve bütünlük içinde daha güçlü olması gerektiğini anlatıyoruz. Tüm ilçe teşkilatlarımızla yaptığımız ve yapacağımız ziyaretlerin yanı sıra delegelerimizle, partililerimizle görüşmelerimiz devam ediyor.

En kısa sürede olağanüstü kongremizi yaparak, önümüzdeki yerel seçimlere son derece iddialı girmek için tüm çalışmalarımızı sergileyeceğiz."