BÖLGENİN TANINMIŞ SİYASET ADAMI MUSTAFA EREN CHP ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ


 

SAFRANBOLU EREN’İN İSTİFASI İLE SARSILIYOR


 

m.eren-istifa-etti


2009 Yerel Seçimlerinde CHP’den Safranbolu Belediye Başkan Adayı, 2011 Genel Seçimlerinde de Milletvekili Adayı olan Mustafa Eren Cumhuriyet Halk Partisi Üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Yerel seçimler arifesinde Mustafa Eren’in istifası Safranbolu ve Karabük gündemine bomba gibi düştü.

Geçen sene yapılan Safranbolu İlçe Kongresinin ardından CHP Safranbolu İlçe Teşkilatı ile aralarında duvar örülen Mustafa Eren ile teşkilat yönetimi uzun süredir gergin bir ilişki yaşıyordu.

Safranbolu ilçe Teşkilatının birçok etkinliğine davet edilmediğinden şikâyetçi olan Mustafa Eren bardağı taşıran son damlanın bu gün yaşandığını ifade etti.

Teşkilat tarafından Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya Safranbolu’ya davet edilmiş ve bu gün Safranbolu’da halk gezisi başta olmak üzere bir dizi etkinlikler yapıldı. Milletvekillerinin Safranbolu’da yaptığı bu etkinliğe yine CHP Safranbolu İlçe Teşkilat Yönetimi tarafından davet edilmediğini belirten Mustafa Eren istifa dilekçesini partiye gönderdi.

Mustafa Eren’in istifasının ardından 250-300 kişinin daha parti üyeliğinden istifa edeceği de Mustafa Eren’e yakın kaynaklar tarafından belirtildi.

Yerel Seçimlerde Safranbolu’da bir hayli iddialı olan CHP, Eren’in bu istifası ile ciddi bir sarsıntı içine girdi.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Mustafa Eren “Geniş açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağım. Ama beni istemediklerini belirtenler vardı ve bende onları rahatlattım. Beni partimden dışlamaya kalkanlar düşünsün şimdi.” Diye konuştu.

Mustafa Eren'in istifası ile ilgili CHP İl Başkanı Bayram Karadağ ile Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır'ın önümüzdeki günlerde nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.