CHP Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, Mehmet Ali Şahin’in CHP’yi eleştirmesine tepki göstererek, eleştirilerde bulundu.

 

abdullah-cakirCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in açıklamalarına tepki gösterdi.

Karabük’te durumun iyi olmadığını kaydeden Çakır, haddehanelerin çoğunun kapandığını söyledi. Çakır, “Karabük’te Mehmet Ali Şahin’e intibak yasası sorulduğu zaman ‘Ekonomideki dengelerimizi bozar’ demişti. Bizim CHP’nin parti programında özellikle emeklilere intibak yasası vardı. Her ne hikmetse hükümet bizim programımızı aldı bunu 2013’te uygulamaya geçirdi. Emeklilerin ‘CHP bunu gündeme getirmeseydi biz zam alamazdık’ düşüncesi vardı. Mehmet Ali Şahin’in yorumları kendi yorumlarıdır, biz onlara ‘Karabük’ün üç tane milletvekili vardı, Karabük neden iki milletvekiline düştü?’ sorusunu soralım. Karabük’e çok yatırım geldi de insanlar bunarı beğenmeyip göç mü etti? Biz bunları da onlara sormak isteriz. Karabük göç veren bir hale geldi, Karabük teşvik kapsamına 2013’te de alınmadı. İnsanlar iş ve aş uğruna Karabük’ü terk etmeye başladı. Karabük’ün milletvekili sayısı da Mehmet Ali Şahin’in de başında bulunduğu partinin uyguladığı programlar neticesinde ikiye düştü. Yeni bir sanayi tesisi mi açıldı? Şuan Karabük’te çalışanlar, KARDEMİR’de yaşanan toplu sözleşme süreci, bu süreçte biz her iki tarafı duyarlı olmaya çağırdık. Diğer iş sektörlerine baktığımızda çoğu haddehane kapılarına kilit vurmuş durumda, demek ki Karabük’te bir sıkıntı var. Mehmet Ali Şahin, CHP’yi ağır bir şekilde yükleneceğine gelsin halkın içine girsin, Karabük’te bu sorunlar nasıl aşılacaksa o bu konuda fikirlerini söylesin, örgüt olarak bizde kendilerine eğer destek vermemiz gerekiyorsa Karabük için destek verelim” dedi.

İmralı sürecini de değerlendiren Çakır, “İmralı görüşmeleri sürecinden önce genel başkanımızın açıklaması vardı, ‘Biz hükümete avans verdik’ derken özellikle 4 maddeden bahsetti. Oradaki görüşmelerin açık olması, basınla, halk ile paylaşılması, parlamentoda paylaşılması, yurttaşlarımızın kabul etmeyeceği bir şeyin asla taahhütte bulunulmaması konularıyla, şuanda yaşadığımız süreçte şunu görüyoruz, İmralı görüşmelerinden kimin haberi var? Ama BDP’nin ve AK Parti’nin var, diğer muhalefet partililerin ve toplumun diğer yarısının bu konudan haberi yok” diye konuştu.