Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Zeki Karadayı, muhalif söylemlerini sertleştirmeye başladı

chp-mulafetini-sertelstiriyor

Parti binasında basın açıklaması yapan CHP Karabük İl Başkanı Zeki Karadayı, CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün Karabük’le ilgili soru önergesini eleştiren Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci’yi de eleştirerek, tepki gösterdi.

Karadayı açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Bu gün 24 Ocak 2013 Uğur Mumcu’nun katledilişinin 20. yılı. O ülkemizin yetiştirmiş olduğu araştırmacı gazeteci olarak yaptığı çalışmalarla bu gün yaşadığımız olayları yıllar öncesinden görmüş ve bizleri uyarmaya çalışmış, doğal olarak bu çalışmalarla birilerini rahatsız etmiş ve aracına bomba konularak katledilmiştir. Faili meçhul kalmasını kabul etmiyoruz. Ruhu şad olsun.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Karabük’te yapılan yanlışları Milletvekilimiz Kadir Gökmen Öğüt aracılığı ile Meclise taşımış olmamız AK Partili Milletvekillerini rahatsız etmiş. Karabük’te her şey iyi gidiyor da biz mi bilmiyoruz, saydıkları yatırımların kaç tanesi bitirilerek devreye alınmış. Karabük’ün en önemli sorunlarından biri olan hava kirliliği ölçüm cihazı konulunca hava temizlenmiş mi oluyor. Binlerce insanımızı istihdam eden tekstil fabrikaları ne oldu da Karabük’ten gitti. Anlattıkları gibi hiçbir şey toz pembe değil.

Genel Başkan Yardımcımız Gürsel Tekin’in Karabük ziyaretin de söylemiş olduğu birlikte çalışarak Karabük’ün problemlerini çözelim önerisi bile tepki çekmiş, aslın da mutlu olmaları gerekir. Bölgemizin sorunlarının çözümüne katkı vermek, yaşanabilir. Karabük bizim için çok önemli. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karabük’ten Milletvekili olmayabilir, ama herkes bilsin ki Partimizin bütün Vekilleri Karabük Milletvekili gibi çalışmaya, bizlere destek vermeye devam edeceklerdir.

Bir de Mehmet Ali Şahin’in Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimini suçladığı katı atık bertaraf tesisi müteahhidinin işi bırakması olayı var. Hiç kimse topu taca atarak sorumluluktan kaçabileceğini sanmasın. Yüklenici firmanın işi bırakması firmayla işi ihale eden kurumun kendi aralarındaki sorun ya da sorunlardan kaynaklanmıştır. Bunun bizimle ne alakası var. Bizim söylediğimiz yerinin yanlış olduğudur heyelan bölgesidir dedik, bunu da belgeleri ile ispat ettik. Katı atık bertaraf tesisinin yapımına başlandıktan sonra yaşanan toprak kayması da bizim haklılığımızı ortaya koymuştur” dedi.