AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET CEYLAN PROJELERİNİ TANITTI


 

ceylan-projelerini-acikladi


AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan, seçim çalışmaları kapsamında hazırladığı Mega projelerini düzenlediği tanıtım toplantısı ile kamuoyuna açıkladı.

Ceylan, Gençlik Merkezi'nde yaptığı proje tanıtım toplantısında, AK Parti belediyeciliğinin bir ekol olduğunu ve seçimlerini kazanarak Karabük'ün önünü açacaklarını belirterek, “Karabük’ün yaşanabilir bir kent olmasını arzu ediyoruz” dedi.


Güler yüzlü ve insan odaklı belediyecilik anlayışını Karabük ile tanıştıracaklarını anlatan Mehmet Ceylan, "30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim dönemine girdik. Bizim sınavımız yeni başlıyor ve bu görevi bize layık görenlere karşı mahcup etmesin. İktidarda olduğumuz 11 yıllık bir süre içerisinde Türkiye’de rekor düzeyde işleri becerdik. Dünya’da yıldızı parlayan bir ülke olduk. Bunun la birlikte şehirlerimiz de nasibini almakta. AK Partili belediyelerin bulunduğu şehirlerde yerel kalkınma hızlanmakta. 2009 yılında Karabük’te bir şansızlık yaşadık ve kaza oldu. Sizlerin desteği ile bu kazayı atlatıp Karabüklülerin yüzünü güldüreceğiz. Karabük’te merkezi idare olarak çok işler yapıldı ancak yerel idare ile bunların desteklenmesi çok daha faydalı olacaktır. Yerel yönetim ve merkezi idare birlikteliği ve dayanışması çok önemli olduğunu bilinmekte. 21 yüzyılda Türkiye’de çeşitli alanlarda olduğu gibi şehirlerinde dönüşümleri ve yeniden yapılanmaları gerekmekte. 30 Mart’ta koltuğa oturduğumuz bir ekip ruhu içinde bu hizmetleri sizlere getirmenin gayreti içinde olacağız” dedi.

Ceylan, Karabük’ün geleceğini aydınlatacak projeler hazırladıklarını ve sorunlarına çözümler üreteceklerini belirterek, “Bu noktada Karabük'ün yaşanabilir ve marka bir kent olmasını arzu ediyoruz. İnsan odaklı bir belediyecilik anlayışı içinde olacağız. Kentsel dönüşüme hız vereceğiz. Çevresel kirliliği önleyerek ve hava kirliliğini asgariye indireceğiz. Çevreye duyarlı sanayi yapısı oluşturacağız. Bu kenti rekabet gücü yüksek ve nitelikli bir sanayi bölgesi haline getirme arzusundayız. Şehrimiz bir üniversite kenti oldu. 32 bin olan öğrenci sayısı 50 bine çıkacak. Dolayısıyla şehir ile Karabük Üniversitesi arasında iletişim gerekiyor. Üniversite ile şehri bütünleştireceğiz. Belediye olarak bütün gücümüzü seferber edeceğiz. Bu üç temel konu ile 2023 Karabük’ünü inşa ederek önünü açacaktır” dedi.

Ceylan, Belediyeciliği bilen bir ekolden geldiklerini de belirterek projelerini şöyle sıraladı;

“Kentsel dönüşüm yapılacak. Şehrin içinde bulunan gar saha alanı Karabük’e kazandırılacak ve 120 bin metrekarelik bu alan içinde merkez cami, 5 yıldızlı otel, fuar alanı, sanayi müzesi, kongre merkezi, meydan, spor alanı olacak. Şehir içinde olan haddehanelerin şehir dışına taşınması. Kanal Karabük projesi, trafiği rahatlatacak çevre yolu. Bulak deresi ve mağarası rekreasyon projesi. Lojistik merkezi, havaalanı, mahalle konakları, emekliler platformu, engelli merkezi, şefkat konutları, kadın ve çocuk konuk evleri, huzurevi yeni yaşlı hizmetleri merkezi, misafir evi, aşevi, gıda bankası, mobil anaokulu, beyaz masa, mahalle spor kompleksleri, Adap okulu, Karabük Yatırım A.Ş, Keltepe Kayak merkezi ve etüt merkezleri projeleri. "

Düzenlenen toplantıya AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, İl Başkanı Ömer Ayar, KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, Genel Müdür Fadıl Demirel, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda partilinin katıldı.

 

HABERİN VİDEOSU