Kısa adları KARDERFED, TÜMBİAD VE MADEFE dernek ve Federasyonları Başkanı Cevdet Akay, Akil Adamlar Marmara Grubu ile toplantı yaptı.


 

cevdet-akay-akiller-toplantisiBaşkanlıklarını Cevdet Akay’ın yaptığı TÜMBİAD (Tüm Bürokrat ve İş Adamları Sosyal Dayanışma Derneği), KARDERFED (Karabük Dernekler Federasyonu), MADEFE (Marmara Dernekler Federasyonu) Akil İnsanlar heyeti Marmara Grubu Üyeleri ile İstanbul’da bir araya geldiler.

Toplantıya, Akil Adamlar Marmara Grubu üyelerinden Deniz Ülke  Arıbğoğan, Hülya Koçyiğit, Levent Korkut, Yücel Sayman’ın yanı sıra KARDERFED, TÜMBİAD ve MADEFE Başkanı Cevdet AKAY  ile yaklaşık  50 ilin Federasyon, Dernek, Birlik Başkanları, Yöneticileri, Bürokrat ve Akademisyenler  katıldı.

Cevdet Akay, toplantıda çözüm sürecinin çok hassas takip edilmesi gereken bir konu olduğunu ifade ederek, sivil toplum kuruluşlarına çok önemli görevlerin düştüğünü belirtti. Akay “Bu tür toplantılarla milletimizin hassas olduğu konuların da tespit edilmesi ve akil insanlar heyetinin bu konuları raporlarında en doğru şekilde ilgili yerlere aktararak, barış ve huzurun birlik ve beraberliğin oluşumuna katkı sağlamaları açısından önemlidir” dedi.

Ayrıca heyete TÜMBİAD’ın hazırlamış olduğu bölge sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri ile ilgili rapor, Cevdet Akay tarafından teslim edildi.

Deniz Ülke Arıboğan’da toplantının çok verimli, güzel geçtiğini, sunulan raporun çok önemli ve ilk olduğunu, söz konusu raporun kendi çalışmalarıyla beraber Başbakan Recep Tayip ERDOĞAN ile birlikte ilgili yerlere iletileceğini ifade etti.