m.c.sulu-tartisma

 
Zaman zaman tartışmalarına tanık olduğumuz Karabük ve Safranbolu Belediyeleri bu kez “Sulu” bir tartışmaya daha başladı.

Bu kez yaşanan tartışmanın konusu, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin “Safranbolu’da suya klor mu, çamaşır suyumu” katıldığı yönündeki bir sorusu, şok bir iddiası üzerine başladı.

Bu iddia ilk kez, Rafet Vergili’nin sahibi olduğu Kanal 78 Televizyonunda yer alırken, hemen ardından İHA Karabük Temsilciliği’nin yaptığı haber ve haberin yerel basında manşetten verilmesiyle alevlendi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin, çamaşır suyu iddialarına bugün Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy düzenlediği basın toplantısında son derece sert karşılıklar verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile ilgili bazı eleştirilerinin ardından, Vergili’nin nevrinin döndüğünü öne süren Aksoy, Safranbolu’da suyun her gün kontrolünün yapıldığını, suya klor yerine çamaşır suyu katılması diye bir olayın olmadığını, iddia sahibinin iddiasını ispatlamakla yükümlü olduğunu ve ispatlamazsa kendisini yalancı, müfteri ilan edeceklerini belirtti.

Sabah saatlerinde Safranbolu Belediye Başkanı’nın yaptığı bu açıklamalara, Karabük Belediye Başkanı’ndan cevap gecikmedi ve öğleden sonra bu kez basını Karabük Belediye Başkanı makamına davet etti.

Vergili, yaptığı iddianın arkasında durduğunu, Safranbolu’da suyun arıtılmasında sıvı klorür kullanıldığını, bunun da sözlük anlamının çamaşır suyu olduğunu öne sürdü.

Safranbolu Belediye Başkanı’nın Mehmet Ali Şahin ile ilgili sözlerine de karşılık veren Vergili “Mehmet Ali Şahin’in eteklerine sığınarak politika yapıyorsunuz” eleştirisini getirdi.

SULU BİR TARTIŞMA

Karabük ve Safranbolu Belediyeleri arasında yaşanan, daha doğrusu Karabük Belediye Başkanı’nın, Safranbolu’da suya çamaşır suyu katıldığı yönündeki iddiaları ile alevlenen tartışma bize kalırsa son derece sulu bir tartışmadır.

Yersiz ve zamansızdır.

Karabük ve Safranbolu kar altında iken ve il merkezi ile Safranbolu’ya ulaşımın zor sağlandığı birçok mahallelere bile ulaşımın yapılamadığı bir ortamda aslında Belediye Başkanlarının tüm dikkatlerini bu olaya vermeleri gereken bir ortamda yaşanan bu sulu tartışmayı son derece zamansız ve ilimiz adına talihsiz buluyoruz.

Yerel seçimler yaklaştıkça, bu ve benzeri birçok tartışma önümüzdeki günlerde, aylarda yaşanacak gibi gözüküyor.

Her iki Belediye Başkanı da görev süreleri içinde ellerinden geldiği kadar il merkezi ve Safranbolu ilçemize hizmet etmeye çaba harcadılar ve harcamaya da devam ediyorlar. Bu ve benzeri tartışmalarla yaptıkları hizmetler gölgede kalacak ve kamuoyu “sulu” bir takım tartışmaların etkisinde kalacak gibi gözüküyor.

Biz BRTV olarak her iki Belediye Başkanımıza da biraz daha sakin olmayı öneriyoruz.

Kamuoyunda yanlış algılamalara neden olabilecek, insanları  ürkütecek her türlü açıklama kimseye yarar sağlamayacağı gibi zaman içinde zararı bile olur diye düşünüyoruz.

Özellikle de ilimizde ve Safranbolu’da yayın yapan, yerel gazete, ajans, televizyon gibi kuruluşların da bu kavgaları körüklemekten ziyade, barış ve huzur ortamını nasıl yaratabilecekleri konusunda kafa yormalarının daha yararlı olacağı inancındayız.

 

Mehmet Çetinkaya


Kaynak: www.brtv.com.tr