AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞINA KARABÜK KENT KONSEYİ BAŞKANI ÖZCAN BÜYÜKGENÇ’DE MÜRACAAT ETTİ


 

buyukgenc-aday


AK Parti Karabük Belediye Başkan Aday Adaylığına son gün, son saat müracaat eden Özcan Büyükgenç “Karabük’ün hizmetkarı olma yolunda ben de varım.” Dedi.

Karabük İl Başkanı Ömer Ayar’a başvuru dosyasını takdim eden Özcan Büyükgenç yaptığı konuşmasında şunları söyledi;
18 Nisan 1975 Karabük doğumluyum. İlk Okulu Yörük Köyü ilkokulunda okudum. Orta okulu Karabük İmam Hatip Lisesinde Bitirdim. Lise öğrenimimi ise Karabük Endüstri Meslek lisesinde tamamladım. Üniversite Öğrenimimi Ankara da Gazi üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinde bitirdim. Yüksek lisansımı, Mastırımı ise Burada Karabük Üniversitesinde tamamladım… Halen Karabük Üniversitemizde Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı olarak Görev yapmaktayım.

Bir yıl kadar AK Parti Merkez İlçe Başkanlığında Sosyal İşler Başkanlığı yapmış ve ardından AK Parti Kadın Kolları ile Başkanlığı yapmış, Fakat Kuran Kursu Öğretmeni olarak ataması yapıldığı için Bu görevinden ayrılmak zorunda kalan Rukiye Ökten Büyükgenç ile  Evliyim. İki kız çocuğu babasıyım.

Babam TED kolejinden emekli Kadir Büyükgenç. Kayın Babam ise Yenice İlçe Müftüsü Ramazan Ökten.

Bu gün benim içinde, inanıyorum ki Karabük’ümüz içinde önemli bir gün. Bu gün Karabük’ümüzün hizmetkarı olmak ve sevgili halkımıza hizmet etmek için vizyoner parti AK Partimizden Karabük Belediye Başkanlığı için Aday adayı olmak için bugün buradayız.

Karabük 1937 yılında Demir Çelik Fabrikalarının kurulması ile Sanayi kenti kimliği kazanmış ve bu kimliği ile Ülkemiz sanayisinin gelişmesine ön ayak olmuştur. Ancak 2007 yılında Karabük Üniversitemizin kurulması ile beraber bu sanayi kenti kimliğinin yanında öğrenci kenti kimliği de kazanmıştır.

Ancak bu manada ilimizde pek bir şey yapılmamıştır. Hali hazırda Karabük Üniversitemizde yaklaşık 1500 çalışan ve 32 bin öğrenci bulunmaktadır. Gelecek yıllarda üniversitemizin öğrenci sayısı Elli binleri bulacaktır. Biz bu gençlerimizle beş yıldır iç içeyiz, sorunlarını biliyoruz, ihtiyaçlarını biliyoruz, onların sorunlarını, ihtiyaçlarını giderecek projelerimizde hazır. Bizim arzumuz Karabük ile üniversitemizi bütünleştirmektir. Öğrencilerimizin kente gelebilecekleri ve kent merkezinde de vakit geçirebilecekleri projeleri yapmaktır. Yine bizim arzumuz yüzlerce öğretim üyesi olan Akademik bir kurumda bulunan hocalarımız ile ortak projeler gerçekleştirmektir. O değerli bilim insanlardan  kent olarak daha çok istifade etmeliyiz.

Proje bizim işimizdir. Bu Üniversitemizdeki göreve gelmeden önce Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, Avrupa Birliği projelerinden sorumlu şube müdürü olarak çalıştım. Karaman iline bir milyon Avro para girdisi sağladık. Onlarca projenin yapılmasında ve yine onlarca projenin yürütülmesinde görev aldım. Projeler kapsamında onlarca Avrupa ülkesine gidip, inceleme ve araştırmalarda bulunma imkanı yakaladım.

Karabük’ümüz aynı zamanda Bir Emekli kentidir. Arzumuz bu günün gençleri ile dünün gençlerini buluşturmak ve ortak paydada birleştirmektir.

Karabük’ümüz aynı zamana Bir işçi kentidir, emek kentidir. Arzumuz emeğe saygının en üst düzeyde  gösterildiği, işçinin alın teri kurumadan hakkının ödendiği ve iş sizlerin iş bulabildiği bir kenttir.

18 Aralık 2008 yılında Türkiye’nin En hızlı Büyüyen ve gelişen üniversitesi, iki uluslararası ödül sahibi ve 32 bin öğrencisi ile Ülkemizin Parlayan yıldızı Karabük Üniversitesine Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Olarak atandım. O günden bu güne Sayın Rektörümüzün ekibinde oldum ve üniversitemizin gelişim stratejileri içinde yer aldım ve beş yıl boyunca ekibimizle beraber binlerce organizasyonun ve faaliyetin gerçekleşmesini sağladık. Sevgili gençlerimiz ile ve Akademik- idari camiamız ile iç içe olduk.

28 Temmuz 2009 Tarihinde ilimizde kurulan Kent Konseyine Üniversitemizi temsilen görevlendirildim ve burada yapılan seçimde hemen hemen Genel Kurulun oylarının tamamına yakınını alarak, Karabük Kent Konseyi Başkanı seçildim. O günden bugüne kadar da bir çok imkansızlıklar içinde bir çok sosyal sorumluluk projesinin gerçekleşmesini sağladık. Kentimizi yakinen tanıdık. Kentimizin sorunlarını gördük. Çözüm ürettik ve önerilerimizi kamuoyu ile paylaştık.

3 Mart 2009 yılında “2023 Karabük kent Vizyonu Belirleme projesini” başlattık. Çocuklarımıza ve gençlerimize nasıl bir Karabük’te yaşamak istediklerini sorduk. Bu kapsamda 20231’e mektup projesi başlattık. Binlerce mektup geldi ve bir jüri maharetiyle belirlediğimiz ilk elliye giren mektupları bu kitapçıkta toplayarak kamuoyu ile paylaştık. Geleceğimiz olan gençlerimiz ve çocuklarımız, Kendilerinin önemsendiği, havası temiz, suyu temiz ve sosyal ve ekonomik manada gelişmiş, huzurlu bir kent hayal ediyorlar. Karabük’ümüzün en büyük eksikliği maalesef geleceğini planlayamaması, yani vizyon eksikliğidir.

Karabük, ben yaptım oldu mantığının hakim sürdüğü bir kent olmuştur. Bizim arzumuz ortak aklın hakim kılındığı, yönetim değil, yönetim metotları ile kentin hep beraber yönetildiği bir kenttir.

Ben katılım ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Kazanan Karabük olsun diyorum.