DOKTORLARA VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDETE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN DOKTORLAR VE TÜRK SAĞLIK SEN ÜYESİ SAĞLIK ÇALIŞANLARI BİR GÜN İŞ BIRAKACAKLAR


 

doktorlar-is-birakiyor

Türk Tabipler Birliği, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi nedeniyle 1 Haziran'da Türkiye genelinde bir gün iş bırakacaklarını açıkladı.

Türk Sağlık Sen Genel Merkezinin de yaptığı açıklamada, sendika üyesi sağlık çalışanlarının 1 Haziran Pazartesi günü sağlık hizmeti sunmayacakları belirtildi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkati çekmek ve gerekli yasaların çıkarılarak, önlemlerin alınması için yurt genelinde olduğu gibi doktorların ve Türk Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları ilimizde de bir gün iş bırakacaklar.

Yarın Sabah saat 9’da Karabük Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde TTB Karabük temsilcisi tabipler ve Türk Sağlık Sen bir basın açıklaması yaparak bir gün iş bırakacaklar.

Yurt Genelinde beklendiği gibi, polikliniklerin ve diğer sağlık hizmetlerinin verilmeyeceği ilimiz genelinde de kamu hastanelerinde sadece Acil Servisler gün boyu sağlık hizmetleri verecek.