BRTV OKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASINDA BU YIL YİNE MUHTEŞEM FİNAL SERGİLEDİ.


 

brtv-bilgi-ana-foto

BRTV ile Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği 3. Geleneksel Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması bugün düzenlenen muhteşem final ile sona erdi.

Yarışmada Safranbolu Kanuni Ortaokulu Şampiyonluğa adını yazdıran okul oldu.

55 okulun katıldığı 3. Geleneksel Ortaokullar arası bilgi yarışması kura çekimlerinin düzenlendiği kahvaltı ile start almış çeyrek ve yarı finallerle okulların 52′si elenmişti.

TOKİ Cevizkent Ortaokulu, Safranbolu Harmanlar Ortaokulu ve Safranbolu Kanuni Ortaokulunun katıldığı Final yarışması bugün Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde yapıldı. Yarışma BRTV ekranlarından canlı olarak yayınlandı.

Yarışmayı izlemek üzere Vali İzzettin Küçük, Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Derin ve Safranbolu İlçe Tarım Müdürü Çetin Ayvalık, Karabük Orman İşletme Müdürü Emin Uzunsoy da Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezine gelirken, salon yarışmacı okulların öğrencileri ile dolup taştı. Yarışma öncesi salonda büyük bir heyecan ve okullar arasında tezahürat yarışı vardı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programda ilk olarak BRTV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Çetinkaya bir konuşma yaptı.

Tüm konuklara Hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Çetinkaya; "Bu yıl 3.sünü yaptığımız Ortaokullar arası bilgi yarışmasına kura çekimleri yaptığımız kahvaltı ile start verdik. 55 okulumuz çeyrek ve yarı finallerde yarıştı. Büyük bir azimle yarışmaya katılan okullarımız arasından burada şimdi en başarılı üç okulumuz bulunuyor. Fakat hepsini kutluyorum. Bizler kurum olarak teknolojiyi yakından takip etmeye gayret ediyoruz. Şu an düzenlenen yarışma BRTV ekranlarında da canlı olarak yayınlanıyor.

Benim çok başarılı bir ekibim var Yarışmanın başından bu yana ellerinden geleni yaparak yarışmayı bugüne kadar getirdik. Tüm ekibime çok teşekkür ediyorum, onlarla çok güzel şeyler başarıyoruz.

Tabi düzenlediğimiz yarışmaya destek veren Valiliğimize, Belediye Başkanlarımıza, Milli Eğitim Müdürlerimize, tüm kurumlarımıza, Karabüklüler Vakfı’na, LC Waikiki’ye, Tayfun Ticaret’e, Kaptan DÇ’ye, Çebioğlu Gold Recidans’a ve adını sayamayacağım pek çok destekçimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışma başlamadan önce işleri dolayısıyla yarışma boyunca salonda kalamayacak olan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal da duygularını ifade etti. Öğrencilerin coşkulu alkışlarıyla sahneye çıkan bakkal;  "Çok heyecanlandım. Bizler de heyecanlı bir işin içindeyiz ama buranın atmosferi coşkusu da bir başka. BRTV Spor Müdürü Cengiz Topuz bu yarışmaya beni davet etti.  Ben 8 ilde çalıştım ama böyle bir organizasyon görmedim. Tüm öğrencilere başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yarışma program yapımcısı  Sadullah Ulusoy’un sunumu ile başladı. İlk 10 soru tamamlandığında TOKİ Cevizkent Ortaokulu 70, Safranbolu Harmanlar Ortaokulu 70 ve Safranbolu Kanuni Ortaokulu ise 90 puan aldı.

Yarışmanın ikinci yarısının başında ise gelen mesajlar okundu. Yoğun programları dolayısıyla yarışmayı izlemeye gelemeyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ve Kalkınma Bakan Yardımcısı, Karabük eski Milletvekili Mehmet Ceylan ile şu an Rize Valisi olan Karabük eski valililerinden Nurullah Çakır’ın başarı ve kutlama dilekleri de salondaki öğrenciler tarafından yoğun bir alkış ile karşılandı.

Yarışmanın 2. yarısında ise heyecan büyüktü. Henüz 15. soruda yarışmadaki sıralama az çok belli olmuştu. Yarışma tamamlandığında puanlar şu şekilde tamamlandı.

Safranbolu Kanuni Ortaokulu 190 puan ile şampiyonluğa adını yazdırırken, TOKİ Cevizkent Ortaokulu 140 puan ile 2. ve Safranbolu Harmanlar Ortaokulu da 120 puan ile 3. oldu.

Daha sonra ise ödül törenine geçildi.

BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya tüm yarışmacı öğrencilere BRTV Haber daire Başkanı ve ÇGD Başkanı Mustafa Yanık’ın Mavi Dünyam isimli şiir kitabını hediye etti.

Çetinkaya; “Yıllar önce bir hayalimiz vardı, o da yerel bir televizyon olarak televizyonu nasıl izletebiliriz diye düşündük. Okullar arası bilgi yarışmalarını başlattık. Bu hayalimizi bugün çok daha ileriye taşımaya devam ediyoruz. Ortaokullarda bu 3. yarışmamız, liselerarası ise 9 yıldır bu yarışmayı gerçekleştiriyoruz. Hatta geçtiğimiz yıl liseler yarışmasını ülke geneline yaydık, bu yıl da aynı projemiz var. Bize bu organizasyonda destek veren Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, Milli Eğitim Müdürlerimize ve herkese çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize Mustafa Yanık abimizin kitabını hediye ettik. Mustafa Yanık şu an aramızda değil ama o bizim başta abimiz, televizyonumuzun, Genel Müdürü, Genel Yayın Yönetmeni herşeyi. Onunla gurur duyuyoruz” dedi ve tüm öğrencileri kutlayarak sözlerini bitirdi.

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Derin de yarışmacı öğrencilere saat ve ücretsiz kurs belgelerini hediye etti.  Tüm öğrencileri kutlayan Arslan Derin; ” Böyle bir yarışmaya katılmak büyük cesaret ister. Ben tüm öğrencilerimizi, onları yetiştiren öğretmenleri ve ailelerini kutluyorum” dedi.

Arslan derin ayrıca 2 mayıs’ta Safranbolu’da Türkiye genelini kapsayacak olan Matematik yarışması yapılacağını da duyurdu.

Sıra dereceye girenlere kupalarını vermeye geldi. Yarışmanın 3. sü Safranbolu Harmanlar Ortaokulu’na İl milli eğitim müdürü İsmail Gürpınar tarafından kupaları verildi.

brtv-bilgi-3

Milli Eğitim müdürü İsmail Gürpınar tüm yarışmacılara kutlayarak; “BRTV’ye, bu yarışmanın organizasyonunu yapan Sadullah Ulusoy’a ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Geçen yıl geldiğimde hemen bu yarışma ile karşılaşmıştım ve o gün de çok beğenmiştim. bu yıl da başarılı bir şekilde geçti ve bugün finali geride bıraktık. İnanın öğrencilerden daha çok heyecanlandım. Benim gözümde hepsi birinci.” dedi

Gürpınar ayrıca LC Waikiki hediye çeklerini de tüm öğrencilere takdim etti.

Yarışmanın 2. si TOKİ Cevizkent Ortaokulunun kupasını Belediye Başkan Yardımcısı Fatma danışman verdi.

Yarışmanın şampiyonu Safranbolu Kanuni Ortaokulu ise kupasını Vali İzzettin Küçük’ten aldı. Şampiyon okulun öğrencileri kupalarını ellerine aldıklarında salon alkış sesleriyle inledi. vali İzzettin Küçük ayrıca üç okula da Valilik tarafından hediye edilen para ödüllerini verdi.

Vali İzzettin Küçük tüm öğrencileri tebrik ederek; “Aylardır devam eden kuvvetli bir heyecanın sonuna geldik. 55 okulun mücadelesinden 3 okul buraya geldi. Buraya gelmek büyük bir başarıdır. Hayattaki yarışlarınız hep devam edecek. bu yarışların hepsinde birinci olamazsınız ama hep sonuncu da olmayın. BRTV değerli bir çalışmayı senelerdir sürdürüyor. Mehmet Çetinkaya ve Osman Çetinkaya’yı ve tüm ekiplerini kutluyorum” dedi.

brtv-bilgi

brtv-bilgi-1

brtv-bilgi-2