Yeni yılın ilk İl Genel Meclis toplantısı, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında yapıldı. 

Karabük İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapılan yeni yılın ilk İl Genel Meclisi toplantısında açılış konuşmasını yapan Başkan Sözen, 2022 yılının daha fazla proje daha fazla üretim daha fazla performans daha fazla azim ve gayret yılı olacağını söyledi.

Karabük genelinde 277 köy 870 yerleşim birimine hizmet vererek yıl boyunca yoğun bir çalışma ile çok başarılı bir sezonu geride bıraktıklarını vurgulayan Başkan Sözen konuşmasına şöyle devam etti; 

“Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü olarak programlarımız tamamlandı ve 104 Bin Ton BSK asfalt üretimi gerçekleştirildi. Sene başında belirlenen 100 km hedefimizi, 107 km olarak tamamladık. Kendi kendine yeten bir kurum olma özelliğine taşımak istediğimiz Karabük İl Özel İdaremiz; bu minvalde ihtiyaç duyduğumuz yol malzemesini, iki adet taş kırma makinamızla ilçelerimizde ruhsatlandırdığımız ocaklarımızdan temin ederek, 2021 yılı içerisinde 236 Bin 425 ton malzeme üretimi gerçekleştirdik ve alt temel malzemesi olarak köy yollarımızda kullanılmıştır. Kardemir ile yaptığımız anlaşmayla Cumayanı taş ocağımızı faaliyete geçirerek asfalt plentimizi oradan besleme hedefiyle, bölgeye kuracağımız bir sabit konkasörle Agrega (Kırma Taş) üretimine en kısa zamanda başlamak istiyoruz. Bildiğiniz gibi Agregayı ihale etmek suretiyle satın alıyoruz. Nisan ayına kadar bu hedefimizi gerçekleştirdiğimiz takdirde yaklaşık 10 Milyon TL’lik ihtiyaç duyduğumuz Agregayı üretmiş olacağız. Bu da daha fazla asfalt üreteceğimiz anlamına gelir. Bu hizmeti Karabük halkına sunmak en büyük hedefimiz ve hayalimizdir.”

Su ve Kanal Hizmetleri Olarak 2021 Yılında 24 Proje Hayata Geçirildi

Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü olarak yapılan çalışmalardan da bahseden Başkan Sözen, 24 adet projenin tamamlandığını belirterek, “Bu projelerin maliyeti 6 Milyon 383 Bin TL’dir. Bu projelerin tamamı gerçekleştirilmiştir. Bunun yanında KÖYDES ve İller Bankası ödenekli toplamda 40 Bin 750 metre içme suyu borusu ile 8 Bin 300 metre kanalizasyon borusu alımı yapılıp köy muhtarlarına dağıtımı yapılmıştır” diye konuştu.

Köylerimizde Evsel Atıkları Toplama Çalışmalarımız Devam Ediyor

2022 yılının ilk İl Genel Meclisi toplantısında 2021 yılının genelinde yapılan çalışmaları anlatan Başkan Sözen, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalara da değinerek; “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz, yatırıma konu işlerin dışında 9 adet çöp kamyonu ve 19 personel ile sorumluluk sahasında çalışmalarına aralıksız ve başarılı şekilde devam ediyor” dedi.

Karabük İl Özel İdaresi tarafından yıl içinde yapılan ihaleleri de anlatan Başkan Sözen, “İl Özel İdaremiz İl Sağlık, İl Milli Eğitim, İl Jandarma İl Emniyet, İl Kültür Turizm, İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gibi kurumlarımızın da dahil olduğu doğrudan temin ve açık ihaleler ile toplamda 249 ihale gerçekleştirmiş olup; bu projeler için 34 Milyon 672 Bin TL ödeme yapılmıştır. Her sene olduğu gibi bu senede işlerimizde herhangi bir aksaklık ve sorun yaşamadan ihalelerimizi gerçekleştirdik. Diğer taraftan köylere harcama kaleminden 1 Milyon 80 Bin TL köy muhtarlıklarımıza nakdi yardım ve destek sağlandı. 2022 yılından beklentilerimiz; 2021 yılından her açıdan daha yüksek olacaktır. 2022 yılı daha fazla proje daha fazla üretim daha fazla performans daha fazla azim ve gayret yılı olacaktır. Karabük İl Özel İdaremizin bugün geldiği nokta büyük bir özverinin samimiyetin, birlik ve beraberliğin tezahürüdür” şeklinde konuştu.

Başkan Sözen, konuşmasının sonunda; "yapılan bu çalışmalarda emeği geçen Karabük Valisine, Karabük Milletvekillerine, İl Genel Meclis Üyelerine, İl Özel İdaresi Genel Sekreterine, mesai saati gözetmeksizin özverili ve yoğun çalışmalarından dolayı İl Özel İdare Personellerine, önceki dönemlerde Karabük’e hizmet eden Valilere, Milletvekillerine, İl Genel Meclis Başkanlarına ve Meclis Üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederek 2022 yılının İlimize, İlçelerimize ve Köylerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.