KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NİN AY YILDIZ STADYUMU ATLETİZM PİSTİ IAAF CLASS 2 SERTİFİKASI ALDI


 

20141104AW233844_03Karabük Üniversitesi'nin (KBÜ) 25 bin kişi kapasiteli Ay Yıldız Stadyumu, atletizmde ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmasını sağlayacak IAAF Class 2 sertifikası aldı.

Atletizmin tüm dallarının yapılabileceği, uluslararası standartlarda, Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu (IAAF) tarafından onaylı Class 2 sertifikasına sahip 8 kulvarlı pistte, uzun atlama, üç adım atlama, yüksek atlama ve sırıkla yüksek atlama gibi tüm atlama branş alanları bulunuyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "Karabük Üniversitesi olarak kuruluşumuzla belirlediğimiz gelişim ve stratejik plan dahilinde spor yatırımlarına büyük önem verdik. Bu doğrultuda gerek yetenekli ve belirli bir performans düzeyinde, gerekse ilgilendikleri spor branşında kendilerini geliştirmek isteyen öğrencilerimize ve personelimize bu imkanları sağlamak için spor tesisi yatırımları yapmaktayız. 25 bin kişi kapasiteli Ay Yıldız Stadyumumuz da bu önemli yatırımlarımızın başında geliyor. Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun akademik birimi ve üniversitemizde aktif 76 öğrenci kulübünün hepsinin çalışma ofisleri de stadyumumuz içerisinde yer almaktadır. Bu haliyle 7/24 yaşayan bir komplekstir. Stadyumumuzu ulusal ve uluslararası her türlü spor müsabakalarının yapılabilmesi için planlayarak yaptık. Atletizm pistimiz de Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu tarafından Class 2 Sertifika ile belgelendi. Her branş için spor yapma imkanı sunan pistimiz ile ulusal ve uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapabileceğiz. Uluslararası standartlardaki stadyum ve atletizm pisti, üniversitemiz ve Karabük için bir prestij tesis oldu. Stadyum ile birlikte Karabük’te önemli organizasyonların gerçekleştirileceğini ve atletizm alanında önemli başarıların yakalanacağını düşünüyoruz" dedi.