KARDEMİR A.Ş GENEL MÜDÜRÜ FADIL DEMİREL ASLINDA NEDEN İSTİFA ETTİ..?


GENEL MÜDÜRÜN İSTİFASININ ARKASINDA NELER VAR..?


fadil-neden-istifa-etti

Yeni Yıla bir gün kala KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel’in görevinden istifa ederek, tamamen ayrılması ile ilgili haber Karabük gündemine bomba gibi düştü.

İki satırlık bir istifa açıklamasının ardında aslında neler var..?

Karabük Net Haber olarak araştırdık ve ihtimalleri sizin için yazdık.

KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulunu oluşturan Yolbulan, Yücel ve Güleç ailelerinin yanı sıra Genel Müdür Fadıl Demirel’in ‘Haksız rekabet yapmaktan’ Karabük Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmalarının artık karar aşamasına gelindi.

SPK’nın (Sermaye Piyasası Kurulu) ve ardından da mahkemenin tayin ettiği Türk Ticaret Kanununda uzman hukukçu akademisyenler tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda da 10,8 hisse sahibi olmalarına rağmen, üretimin (kütük ve inşaat demiri) %76.6’sını kendi şirketlerine aktardıkları ve bu çerçevede ‘örtülü kazanç ile haksız rekabet’ yaptıkları kesinleşti.

22 Ocak tarihindeki muhtemelen karar celsesi olacak olan duruşmada, haksız rekabetten ve kendi şirketlerine örtülü kazanç elde ettikleri yer alan SPK ve bilirkişi raporları göz önünde bulundurulursa, ceza alma ihtimali yüksek olduğu için Genel Müdürü Fadıl Demirel’in şirketle ilişiğini kestiği ilgili çevrelerce öne sürülüyor.

Öte yandan ‘Haksız rekabet’ suçlaması ile yargılanmaları sürecinde KARDEMİR Yönetimini oluşturan Yolbulan, Yücel ve Güleç aileleri ile de Fadıl Demirel’in ters düştüğü de kamuoyunda sıkça konuşulmaktaydı.

Tüm bu ihtimallerden sonra, dün İstanbul’da yapılan KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Toplantısında Genel Müdür Fadıl Demirel’in “hani bu davalardan bir şey çıkmayacaktı” dediği ve istifa dilekçesini masaya attığı iddia ediliyor.