20140421AW068395_02Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen Arıcılık Kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen törene Vali Orhan Alimoğlu, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Cemalettin Çataklı, Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, Ziraat Odası Başkanı Hasan Benlioğlu, Arıcılar Birliği Başkanı ile kursiyerler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı ve Karabük Milletvekili Osman Kahveci’nin yaptığı konuşmaların ardından kürsüye gelen Vali Orhan Alimoğlu, “İnsanın en öncelikli iki temel ihtiyacı yiyecek ve içecek. Bunların ikiside toprak ve hayvanla ilgili. İnsanlar topraktan ve hayvancılıktan uzaklaşırsa bütün insanların işi zor. Karabük ilimiz sanayide, demir-çelikte ve turizmde iyi ama yetmez, tarım ve hayvancılığın biraz daha canlanması ve geliştirilmesi lazım. Tarım ve Hayvancılık sanayi ye göre daha keyifli, zevkli bir iş diye düşünüyorum. Arı biliyorsunuz inşaat mühendislerinin sembolü olan ve örnek alınacak bir hayvan. Dünya üzerinde önemli bir yeri var, ürettiği bal’da zaten iyisini, hakikisini bulursak şifa kaynağı. Hep beraber çalışarak, gayret ederek ilimizde arıcılığın gelişmesini takip edelim. Sertifikaların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Arıcılık Eğitim Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi.