20150828AW511754_01Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali için başvurular devam ediyor.


 

Safranbolu Belediyesi tarafından bu yıl 16.’sı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinin ana teması “ Kültürel Miras ve Korumacılık “ olarak belirlenmişti. ‘Kültürel Miras ve Korumacılık’ adı kapsamında ve bu yılki alt teması ‘Mimaride IŞIK’ olan festivalin bu yıl daha büyük bir coşku, ilgi ve katılım ile alanında tek olmaya devam edeceği düşünülüyor.

Safranbolu’nun UNESCO Dünya Miras Listesine dahil oluşunun 20. yılı ve yine UNESCO tarafından bu yılın IŞIK yılı olarak ilan edilmesinin de bunda etkili olduğu belirtilirken Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “ Festivalimiz her yıl bir önceki yıla oranla daha yoğun katılım ve ilgi ile büyüyerek gerçekleştiriliyor.

Bu yıl 16. sı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında düzenlenen, Belgesel Film Yarışması ve yine 16. sı yapılacak olan Altın Safran Fotoğraf yarışmasına tüm belgesel film ve fotoğraf severleri davet ediyoruz.

Yarışmalara katılmak isteyen, tüm Belgesel Film ve Fotoğraf severlerin başvuru formu ve şartnameleri, ( TFSF ) Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu web sitesi ve ( www. altinsafran.org ) sitesinden temin edebileceklerdir“ denildi.

Ayrıca yarışmada son başvuru tarihi ise, 09.09.2015 Çarşamba günü olarak açıklandı.