Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, altyapı çalışması devam eden Tarihi Çarşı'da incelemelerde bulunarak ulaşım sorunu olmadığını belirtti.


 
20151215AW605304_02Başkan Aksoy, Tarihi Çarşı Kazdağlı Meydanında yapılan çalışma nedeniyle yolun bir süre kullanılamayacağını ancak bölgeye alternatif yolların tamamen açık olduğunu söyleyerek, “Ekiplerimiz ellerinden geldiğince hızlı çalışıyor.

Buranın turizm açısından değerini bildiğimiz için durgun olan sezonda bu işi yapmayı uygun gördük. Bu çalışmayı yazın gerçekleştirseydik turizm çok daha fazla etkilenirdi. Bu nedenle bunu yapmasak bu sefer Safranbolu'nun en merkezi yerindeki bozuk olan bu yapı eksi puan getirirdi.

Örneğin, bu günlerde yine doğalgazla ilgili bizim orada trafiği durdurmamızı fırsat bilerek yatay kazılar, kutu koyma çalışmaları başlatıldı. Böyle bir imkanı her zaman bulamayız bulmuşken de hepsini birden yapıp çıkmak istiyoruz" dedi.
Bu çalışmaları turizm sezonunun dışında yaptıkları için halkın fazla etkilenmediğini de kaydeden Aksoy, “Ancak yine de etkileniyorlarsa alternatif çözüm noktalarımızı yani ulaşım noktalarımızı oluşturduğumuzu belirtmek isterim.

Bartın tarafından çarşıya inmek için Kazdağlı Meydanına kadar trafiği açık tutuyoruz. Kastamonu tarafından giriş için de Cinci Hanı, pazar yeri tarafına ulaşılabildiğini söylemek isterim. Cinci Hanı tarafına inmek şu anda mümkün ve hiçbir aksama yaşanmıyor.

Yine farklı bir ulaşım gerekiyorsa da Kıranköy'den, Deretarla'dan, Musalla Mahallesi'nden ulaşımın mümkün olduğunu belirteyim. Tarihi çarşı kısmında trafik olmadığında muhteşem bir doğallık gözleniyor. İnşallah Hasan Dede Projemiz ile amacımız da bunu sağlamaktır.

Burada yapılacak olan turizm otoparkını hizmete sunduktan sonra Safranbolu’muz bu sakinliğe yeniden bürünecektir. Yine inşallah araba sesi yerine insanlar komşularının seslerini duyacaklar. Bunu sağlak adına da ekiplerimiz ara vermeden çalışmalarına devam ediyor” diye kaydetti.