KARABÜK BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA, AKP’Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE SİNİRLENEN BAŞKAN RAFET VERGİLİ’NİN TANSİYONU ÇIKINCA TOPLANTIYI TERK EDEREK, HASTANEYE GİTTİ...


 




vergili-hastanelik-oldu-1


 

Geçtiğimiz Belediye Meclis toplantısında meskenlerin su ücretlerine %10 indirim yapılırken, ticarethane ve inşaat sularına ise %100 zam yapılmıştı.

20130206_183710Ticarethanelere yapılan %100’lük su zammı AK Parti Teşkilatı içinde siyasi malzeme olarak kullanılmaya başlanılınca, 31 kişilik Belediye Meclis üye sayısının 19’unu oluşturan AK Parti Meclis üyeleri su zammının tekrar görüşülmesi için Plan Bütçe Komisyonuna geri göndermişti.

Tonu 7 TL yapılan ticarethane ve inşaat suyu ücretleri Belediye Meclis toplantısından bir gün önce yapılan 5 kişilik Plan, Bütçe Komisyonunda görüşülmüş, 3 AK Partili komisyon üyesinin de onayı ile 7 TL yapılan su ücretinin 6 TL’ye indirilmesine karar verilmişti.

Bir gün sonra yapılan Belediye Meclis toplantısında ise komisyonda tonu 6 TL olmasına karar verilen ticarethane suyunun 4.5 TL’ye indirilmesini isteyen AK Partili Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi sinirlendirdi.

31 Kişilik Belediye Meclisinin 19 kişi ile çoğunluğunu sağlayan AK Partili üyelerin suyun tonunun 4.5 TL’ye indirilmesi için oylama yapılmasını isteyince, Başkan Vergili toplantıyı terk etti.

İlkönce Rafet Vergili’nin toplantıyı sinirlenerek terk ettiği sanılırken, daha sonra tansiyonunun birden yükseldiği ve bu sebeple hastaneye gittiği öğrenildi.

Hastaneye giden Vergili tansiyonunu ölçtürdükten sonra, Belediye Meclis Toplantısına tekrar geri geldi ve “Tansiyonum çıkmış, hastaneye gittim ama şimdi daha iyiyim” demesiyle, rahatsızlaştığı anlaşıldı.

Toplantıya tekrar katılan Başkanı, AK Partili Meclis üyeleri sinirlendirmemeye gayret gösterdikleri de dikkatleri çekti.

05.01.2013 TARİHLİ KOMİSYON RAPORUNDA İLGİLİ MADDE

1. Belediye Meclisinin 02.01.2013 tarih ve 1 sayılı oturumunda Gündemin 2’nci maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun 1’nci maddesi olan Meclis Üyesi Hasan SÜRMEN’in 07.11.2012 tarihli Ticarethane ve İnşaatlardaki su tarifesinin yeniden görüşülmesi hakkındaki önerge incelendiğinde;  ticarethane ve geçici inşaatlardaki abone sayıları, suyun birim maliyetleri, diğer tarifelerle kıyaslamalar ve bir önceki fiyat düzenlemesindeki rakamlar dikkate alınarak ticarethane ve geçici inşaatlardaki su toplam rakamının 6,00 TL. olarak uygulanması  komisyonumuzca uygun görülmüştür.

Komisyon Üyeleri: Muhsin NAMAL (M20130206_182251HP), Orhan CAN (MHP), Hasan SÜRMEN (AK Parti), Hasan BENLİOĞLU (AK Parti), Şahin YARDİBİ (AK Parti) 

TİCARETHANE SU ÜCRETLERİ DÜŞTÜ

Tonu 3.5 TL’den %100 zam yapılarak 7 TL’ye çıkartılan Ticarethane ve inşaat su ücretleri böylelikle 4.5 TL’ye geri çekildi.