KARABÜK-KASTAMONU-SAFRANBOLU YOL AYRIMINA YAPILAN AKILLIK KAVŞAK, APTAL ÇIKTI


 

KÖPRÜ AYAĞI TAŞIYAN TIR, AKILLI KAVŞAKTAN GEÇEMEDİ. TIR'I 3 DOZER VE BİR GREYDER ÇEKEREK KURTARDI


 

akilli-kavsakmis

Karabük-Kastamonu yolundaki Karabük,Safranbolu,Kastamonu yol ayrımına yaklaşık üç sene önce bir kavşak yapılmıştı. Yapılan ve bu kavşağın adına da "Akıllı Kavşak" denmişti. Karayolları kavşağı basına "Akıllı Kavşak" olarak tanıtmış ve bu tür kavşakların bilimsel çalışmalar sonucu yapıldığını belirtmişlerdi.

Karayollarının bilimsel çalışmalar ile yaptırdığı akıllı kavşakta hemen hemen her ay dorsesi yada taşıdığı yükü uzun olan TIR'lar kavşaktaki yolun dar olması nedeniyle manevra yapamadığından geçemiyor ve kavşağın ortasından geçiş yapmak zorunda kalıyor.

Yine dün de aynı benzeri bir olay daha yaşandı ve Ankara'dan Sinop'a 40 metre uzunluğundaki köprü ayaklarını taşıyan TIR'lar, Karabük'te akıllı kavşağa takıldı.

Daha önce de aynı sıkıntıların yaşandığı akıllı kavşakta, TIR’ların geçmesi için Karayolları tarafından kavşak içine yol açılırken, yağışlar nedeniyle yumuşayan toprakta zemine batan TIR saatlerce kurtarılmayı bekledi. Akıllı kavşağa batan TIR, şoförlerin yardım istemesi üzerine karayollarına ait 3 dozer ve bir greyderin yardımı ile kurtarıldı.

TIR sürücüleri, “Yola giderken yolda kalıyoruz. Sabah 8’den beri bu kavşakta bekliyoruz. Türkiye’de bu akıllı kavşak kadar gerizekalı bir kavşak yok. Bizim devletimiz çok büyük. İsteseler bunu kaldırırlar. Bu yolda herkesin hakkı var. Biz kendi kendi kendimize eziyet ediyoruz” diye tepki gösterdiler. Sinop’a gidecek olan köprü ayaklarını taşıyan diğer 4 TIR ise yol kenarında beklemeye başladı.