AK PARTİ YENİCE İLÇE TEŞKİLATI, GENEL MERKEZİN “İSTİFA EDİN” TALİMATINA REST ÇEKTİ

İLÇE BAŞKANI SABRİ TOM “İSTİFA ETMİYORUZ. BİZİ GÖREVDEN ALIN VE YENİCE HALKINA DA NEDEN GÖREVDEN ALINDIĞIMIZI SİZ AÇIKLAYIN”

YENİCE BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ ÇAYLI, İLÇE TEŞKİLATI İLE BİRLİKTE HAREKET EDECEK

YENİCE

AK Parti Yenice İlçe Teşkilatı ve Belediye Başkanı Zeki Çaylı ile Milletvekili Burhanettin Uysal arasında uzun zamandır yaşanan gerginlik geçtiğimiz günlerde Göktepe şenliklerinde kamuoyuna yansıyacak dereceye ulaşmıştı.

Milletvekili Burhanettin Uysal ve beraberinde bulunan 5-6 İl Yönetim Kurulu üyesine Göktepe şenliklerinde Yenice İlçe Teşkilatı ve Zeki Çaylı’nın talimatı ile protokol masasına oturtulmak istenmediği ve ikramlarda bulunulmadığı iddiaları gündeme gelmişti.

Bu iddialar karşısında, AK Parti Karabük Milletvekili ve bölgenin siyaset büyüğü Mehmet Ali Şahin devreye girerek, Yenice İlçe Teşkilatının ve Zeki Çaylı’nın Milletvekili Burhanettin Uysal’dan özür dilemesini istemişti.

Şahin’in bu talebini yerine getirmeyen AK Parti Yenice Teşkilatı ve Başkan Çaylı adeta rest çektiler.

Tüm bu gelişmelerin ardından AK Parti Bölge Koordinatörü Hacı Turan birkaç gün önce Karabük’e geldi ve Yenice İlçe Başkanının da davet edildiği İl Yönetimini topladı. Bölge koordinatörü Turan, yapılan il toplantısında birçok kişiyi dinledi ve raporunu düzenleyerek, parti genel merkezine verdi.

GENEL MERKEZ YENİCE’NİN İSTİFASINI İSTEDİ

Bölge Koordinatörü Hacı Turan’ın raporundan sonra, Karabük İl Koordinatörü olan Giresun Milletvekili Ali Temur bu gün Karabük’e geldi ve Yenice İlçe Başkanı Sabri Tom ile görüştü.

Edinilen bilgilere göre Temur, Genel Merkezin aldığı karar doğrultusunda Yenice İlçe Başkanı ve teşkilatının toplu olarak istifa etmesini istedi.

YENİCE İLÇE BAŞKANI TOM, REST ÇEKTİ

Karabük İl Koordinatörü Temur’un Genel Merkezin istifa tebliğine rest çektiği iddia edilen Yenice İlçe Başkanı Sabri Tom’un “Biz istifa edecek bir şey yapmadık ve bu nedenle Yenice İlçe Teşkilatı olarak hiç birimiz istifa etmiyoruz. Bizi görevden alın ve Yenice halkına da neden görevden alındığımızı siz açıklayın.” Şeklinde konuştuğu öğrenildi.

YENİCE BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ ÇAYLI’DA KARARLI

İlçe teşkilatı ile tek bir vücut gibi hareket eden Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın da yakın çevresine, Yenice İlçe Teşkilatı hangi yönde hareket ederse, o yönde hareket edeceğini net bir şekilde ifade ettiği belirtiliyor.

Başkan Çaylı’nın bu ifadesi, Yenice ilçe teşkilatının görevden alınması söz konusu olursa, partisinden istifa edeceği ve bağımsız kalacağı şeklinde yorumlanıyor.

ŞİMDİ NE OLACAK..?

AK Parti Genel Merkezi Karabük’ün Yenice İlçe Teşkilatının ve Belediye Başkanın bu resti karşısında tavırsız kalmayacağı siyasi otoriteler tarafından altı çiziliyor.

Genel Merkezin zafiyet oluşmaması için gereğini yapacağı ve geri adım atılmayacağı görüşleri ağır basarken, birkaç gün içinde gelişmelerin yaşanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

“YENİCE’NİN GELECEĞİNE VE KADERİNE EL KOYMA” PROPAGANDASI BAŞLAYACAK

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın teşkilat tarafından yapılması planlanan bu Pazar günkü kahvaltıya dahil olacağı kesinleşti. Tüm teşkilat üyelerinin ve Yenice halkının davet edileceği kahvaltının adına da “Karabük’ün siyasetinde Yenice’nin geleceğine ve kaderine el koyma” adı verileceği öğrenildi.

Öte yandan Karabük merkezdeki Yeniceliler Derneği aracılığı ile Kurban bayramından sonra 4-5 bin kişilik Yeniceliler yemeği düzenleneceği de konuşulmaya başlandı.

Karabük il genelinde 20 Bine yakın Yeniceli seçmenin gücünü ortaya koyması hedeflenen bu organizasyonun da hızlı bir şekilde yapılacağı belirtiliyor.