akp-sandik-1AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI SANDIK BAŞKANLARI VE MÜŞAHİTLERİNE EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLEDİ


 

MUHAMMED KAYA “BİR MIH BİR ATI, BİR AT BİR ASKERİ, BİR ASKER İSE BİR ORDUYU ZAFERE ULAŞTIRIR”


 

AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanlığı, sandık başkanları ve sandık müşahitlerine eğitim semineri düzenledi.

Seminerde Merkez İlçe Başkanının yanı sıra, İl Başkan Yardımcısı Nurettin Emlik ve SKM Başkanı Bülent Ersöz’de hazır bulundu.

Merkez İlçe Başkanı Muhammet Kaya sandık görevlilerine yaptığı konuşmada, sandık bazlı çalışmanın ve sandığın öneminden bahsetti.

Kaya sandık görevlilerine yaptığı konuşmada şu görüş ve düşüncelerine yer verdi;

“Bir siyasi partinin başarılı olabilmesi için, sağlam bir teşkilata sahip olması gerekir. AK Partimizin muazzam bir teşkilat yapısı var. Genel Merkez, İl Teşkilatları, İlçe Teşkilatları, Mahalle Teşkilatları, Sandık Yönetim Kurulları, Yan Kuruluşlar, Kadın ve Gençlik Kolları gibi muazzam olduğu kadar, devasa bir teşkilat yapısına sahibiz. Ak Partide koordinatörlük sistemi gibi birbirini oto kontrol eden bir yapı var, herkes üstün bir gayretle çalışıyor. Eğer bir kişi görevini yapmazsa, Genel Merkezde dönen dişilinin zarar göreceğini unutmayarak, kimse benim görevimden ne olur demesin. Biz görevimizi yaptıkça hiçbir aksaklığa meydan vermedikçe seçimlerden Allah’ın izniyle muzaffer bir şekilde ayrılacağız inşallah.

Ak Parti Siyasetinin temelinde insana hizmet vardır, ‘İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’ anlayışı vardır. Sadece Köprü, baraj, hastane, üniversite, kalkınmışlık, zenginlik, özgürlük, demokrasi, çoğulculuk, sivillik değil, onun ötesinde bir şey daha ifade ediyor. Bütün bunları devam ettirebilecek siyasi hayatın tahkimatını ve kuvvetlendirilmesini ortaya koyuyor.

Sandıklar çok önemli. Niye çok önemli? Seçimler 2'ye ayrılır, birincisi, seçime hazırlık dönemi, ikincisi, seçimin kendisi. Seçime hazırlık döneminde adaylar çalışır, teşkilatlar çalışır. Halktan adaylara gönül verenler çalışır ama seçimi bütün siyasi partiler açısından söylüyorum, sandık kurulu görevlileri ve müşahitler yapar. Bu yanı ile akp-sandik-2baktığımızda, aslında gerçek seçimi ve bu seçimin gerçekten demokratik seçimle nihayete ermesini sağlayan sandık kurulu görevlileri ve müşahitlerdir. En önemli ve en mukaddes görevi icra eden sizlersiniz.

Bir oyun bile ne kadar önemli olduğunu anlamamız lazım. Bir mıhın bir nalı, bir nalın bir atı, bir atın bir askeri ve bir askerin, bir ordunun yenilgisine veya zaferine vesile olacağını unutmamız gerekir.”