AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladılar.

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajında “15 Temmuz günü aziz Türk milletinin demokrasiye ve Türkiye'nin geleceğine sahip çıkarak devletini korumak için kanlarını ve canlarını ortaya koyduğu bir gündür” dedi.

Milletvekili Güneş, “Bu işgal hareketi Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları dolduran, kendisini tankın önüne atacak kadar vatanına milletine sevdalı olan kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın dik duruşu sonucu amacına ulaşamamıştır. O kanlı gecede yaşananların tekerrür etmemesi hem bizim hem de bizden sonraki nesillerin boynunun borcu, ecdada ve şehitlerimize vefanın gereğidir. Türk milleti tankların önüne yatmış, darbecilerin önüne geçmiştir.
Kanunsuz uçurulan savaş uçaklarına, helikopterlere, ateş yağdıran silahlara meydan okudu. TBMM’yi alçakça bombaladılar. Emniyet ve istihbarat binalarına saldırdılar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne kurşun sıktılar. Masumları can evinden vurdular. 251 kardeşimiz şehit düştü. 2 bin 194 kardeşimiz ise gazi oldu. 15 Temmuz’da Türk milletinden intikam almak için bir dolarlık ederleri olan FETÖ’cüleri üzerimize saldılar. Milli vicdan korkusuzca direndi, hayasız akını durdurdu.FETÖ’nün kökünün kazınması için suçluların hesap vermesi şarttır. Mağdurların hakkı korunmakla birlikte, suç ve suçlulara hoşgörü kesinlikle gösterilmemelidir.Bu konuda devlet ve hükümete güvenimiz tamdır” ifadelerini kullandı.
15 Temmuz’un bir milat ve Türk milletinin istiklaline kanıyla, canıyla, imanıyla sahip çıktığını da sözlerine ekleyen Güneş, şu ifadelere yer verdi:
Allah’tan niyazım kahraman ve gazi Türk milletinin birlik ve beraberliğinin asla bozulmamasıdır. 15 Temmuz’da destansı mücadeleleriyle milli gönüllerde taht kuran 251 şehidimize, terörle mücadelede tarih yazan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize uzun ve huzurlu ömürler temenni ediyorum. Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın.

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal ise, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

Devletimizi, demokrasimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, anayasal düzeni ve özgürlüklerimizi hedef alarak, ülkemizin bekasını ve bölünmez bütünlüğünü parçalamaya yönelik FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yıldönümünde; milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha idrak etmekteyiz.

Türk milletinin yeniden dirilişinin ve adeta şahlanışının destanı olan 15 Temmuz, tankın, topun, uçağın, modern silahların millet iradesinin karşısında bir şey ifade etmediğini, milletimizin tıpkı Çanakkale’de, İstiklal harbinde olduğu gibi top yekun vatan ve bayrak aşkıyla dolu sineleriyle yeri geldiğinde bir kez daha kahramanlık destanı yazarak vatanını ne pahasına olursa olsun koruyacağını ve bu uğurda  gözünü kırpmadan gazi ve şehit olabileceğini göstermiştir. Aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara akın ederek FETÖ/PDY terör örgütünün hain girişimini güvenlik güçlerimizle birlikte bertaraf etmeye azmetmiş öyle ki kahraman halkımız, bu hain şer odaklarına karşı iman dolu sineleriyle adeta çelikten bir set oluşturarak ülkemizin birlik ve beraberliğine ve milletimizin istiklaline kast edenlere geçit vermemiştir.

Böylesine kutlu bir mücadele bize, vatan mevz-u bahis olduğunda bu milletin hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duracağını ve ne pahasına olursa   vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz aynı zamanda öylesine şanlı bir mücadelenin adıdır ki,  adeta Çanakkale ruhunun, Kuva-i milliye şuurunun tekrar şahlanarak  vücut bulduğunu gösteren tarihi dönüm noktalarından  birisi olmuştur. Bizler şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu önemli günü hep şerefle yad edecek, bu uğurda şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi  ve medar-ı iftiharımız gazilerimizi asla unutmayacak,  ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında durarak kapımızı ve gönlümüzü onlara her daim açık tutacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimize bir kez daha yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilik şerefine erişen kahramanlarımıza şükran ve minnetlerimi sunuyorum.”