ÖMER AYAR’DAN KARABÜKSPOR AÇIKLAMASI


 

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI ÖMER AYAR;


 

-   “11 YILDIR KARABÜKSPOR’A BİZ BİR TANE ARKADAŞIMIZI AK PARTİ’Yİ TEMSİLEN VERELİM GAYRETİNDE OLMADIK”


 

-   “BİZE ÇOK CİDDİ BİR FATURA KESİLİYOR”


 

-   “KARABÜKSPOR SİYASETİN ÜSTÜNDE OLMALI, FARKLI DEĞERLER TAŞIMALI”


 

ayar-alakamiz-yok



HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN LÜTFEN YAZININ SONUNA GELİNİZ


 

AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, bir haftadır Karabükspor kongresi ve yönetimi konusunda yaşanan tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, parti binasında yaptığı açıklamada, parti olarak Karabükspor’un yönetimine kesinlikle karışmadıklarını, Karabükspor’un siyaset üstünde olması gerektiğini söyledi.


KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan’ın evinde yapılan toplantının çay sohbeti olduğunu, kendisini KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel’in arayarak çaya davet ettiğini söyledi.

Burada yapılan çay sohbetinde kendilerinin AK Parti olarak Karabükspor yönetiminde yer almalarının veya söz söyleme gibi bir durumlarının olmadığını söylediklerini belirten Ayar “Son günlerde Kardemir Karabükspor Kongresi ile ilgili bir sürü haberler, sanal, yazılı ve görsel basında yer almaya başladı. Haklı haksız bir süre eleştirilerle muhatap olmaya başladık. Cumartesi günü Karabükspor’un bir olağan üstü kongresi oldu. Bu kongre olana kadar cuma gecesi saat 11-12’ye kadar Karabaükspor’un kongre süreciyle ilgili bizim hiç bilgimiz, haberimiz yok, müdahalemiz söz konusu değil. Hep ifade ediyoruz, Karabükspor siyasetin üstünde olmalı, farklı değerler taşımalı. Karabükspor’un siyasallaşması, siyasi bir görüntü göstermesi böyle bir görüntüye bürünmesi bizim tasvip ettiğimiz konu değil. Biz siyasi bir parti olduğumuz için böyle bir yönteme, mücadeleye girmemiz söz konusu olamaz, girmedik. Olayın ana teması, çıkış noktası cuma gecesi beni KARDEMİR’den bir çaya davet ettiler. Ben bir misafirlikteydim, konuyla alakam yok, KARDEMİR Genel Müdürü Sayın Fadıl Demirel beni telefonla arayıp, ‘Sayın Başkanım biz Yolbulan’ın evindeyiz, gelseniz de çay içsek’ diye davet ettiler. Bende kendilerine ‘Çok geç oldu, bir misafirlikteyim, çocuklarda var, bu saatten sonra gelme işi zor olacak, konu neydi’ dedim. ‘Karabükspor gündemi ile ilgili sohbet etmek istiyoruz’ dediler. Bende ‘O konuda duruşumuz çok açık ve net, bu konuda biz hiç yokuz, sohbet edecekte bir şeyimiz yok, bunu yapacak kişiler ve muhatapları bellidir. Onlar yapsınlar.’ dememize rağmen ısrarla çağırdılar ve davet eden kişilere de baktığımız kişiler, Karabük’ün en büyük sanayisi, Karabük’ün en büyük sanayisinin genel müdürü böyle bir davete ‘Ben gelmiyorum’ demek gibi bir yaklaşımın doğru olmayacağını düşünüyorum. Bu davete icap ettik. Bu davete gittikten sonra ‘Karabükspor’da ki gelişmelerle ilgili bir mütalaa edelim’ dediler. ‘Şuana kadar benim Karabükspor’la ilgili hiçbir konudan haberim yok, hiçbir konudan bilgim olmadığı halde ben neyle ilgili mütalaa edeyim ve ben bir siyasi partinin il başkanıyım’ dedim. Hep ifade ediyorum Kardemir Karabükspor siyaset dışı kalmalı, siyasetin üstünde Karabük’ün bir değeri olarak kalmalı, bunu bugün ifade ediyoruz, yarında ifade edeceğiz” dedi.

Mutullah Yolbulan’ın evinde yapılan sohbette Şefik Dizdar’ın aranmadığını, onunla ilgili bir konuşma yapılmadığını belirten Ayar, şunları söyledi:

“Oraya gittiğimizde Şefik Dizdar’ın başkanlık adayından çekildiğini, Taner Canyurt’un devam edeceğini, bu konuda bizim önerilerimiz, tavsiyelerimiz, karşılıklı bir sohbet olması gerektiği açısından bizleri davet ettiklerini söylediler. Basında bazı açıklamalar var, bizleri üzüyor ve canımızı sıkıyor. Şefik Dizdar’ı Karabük’ün bir büyüğü olarak bilir, kendisine hürmet ederiz, saygı gösteririz, bizim asla Şefik Dizdar ismiyle en ufak bir sorunumuz olmaz, olamaz. Çünkü kendileri Karabük için bir değerdir. Benim olduğum noktada Şefik Dizdar ile ilgili bir kelam dahi edilmemiştir. Oradaki toplantımızda ben bizzat kendilerine 11 yıllık iktidarız, kurulduğumuz günden bugüne kadar aktif görevlerde bulundum ve aktif siyasetime devam ediyorum, 11 yıldır Karabükspor’a biz bir tane arkadaşımızı AK Parti’yi temsilen verelim gayretinde olmadık. Böyle bir iletişimimiz olmadı, bugüne kadar böyle bir gayret içerisinde olmadık ve bundan sonrada olmayacağız. Çok enteresandır olaylar üst üste örtüşüyor bu konuda bize çok ciddi bir fatura kesiliyor. Biz gerçekleri ve olayları bilen insanlar olduğumuz için gönlümüz rahat, hiç müdahil olmadık, hiç müdahil olmayacağız.”

“LİSTEDEN HABERİMİZ YOKTU”
AK Parti İl Yönetiminden İhsan Mutlu ve Hüseyin Akgün’ün listeye isimlerinin yazılmasından kendisinin ve yöneticilerin haberlerinin olmadığını belirten Ayar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“O akşam bir tane dahi isim telaffuz etmedim. Benim bu konuşmamı Yolbulan’a, genle müdüre sorabilirsiniz. Oradan ayrıldıktan sonra cumartesi günü kongre bittikten sonra Karabükspor yönetimini değişik değişik insanlar beni arayarak okuyorlar. Okunmasının ardındaki gerçekte Karabükspor yönetiminde AK Parti İl Yönetiminde görev yapan İhsan Mutlu diğeri Hüseyin Akgün’ün olmasıdır. Bunu duyunca bizde şaşırdık, bu konuda benim haberim yok ve yönetime giren arkadaşlarımızın da haberi yok. Bir tane arkadaşımız İhsan Mutlu’nun Yolbulan’ın yanında mali danışman olarak çalıştığını hepimiz biliyoruz, bu nedenle listeye yazılma gereği hissedildi. Bu arkadaşlarımızla telefon görüşmesi yapıp, ‘Biz duruş gösteriyoruz, Karabükspor yönetimin siyasi bir görüntü vermemesi adına net tavrımız var, bu tavrımıza karşı listeden sizin isminizin çıkması, yanlış bir görüntüdür’ dedik. Kendileri de aynı şekilde yorum yaptıklarını ifade ederek, istifa etmelerinin doğru olacağını kanaat getirdik ve hemen aynı gün ‘Taner Canyurt Bey’e bize görev vermeyin biz istifa edeceğiz sözlü olarak beyan ediyoruz, Pazartesi günü de istifa dilekçelerimizi noter kanalıyla size göndereceğiz’ diyerek bilgilendirdiler. Bunlar böyle olunca biz olayın hiçbir tarafında değiliz, düzgün net duruş gösteriyoruz havasında iken, enteresan açıklamalara maruz kaldık.”

“KENDİSİNİ MÜFTERİ İLAN EDİYORUZ”
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin yaptığı açıklamalara da tepki gösteren Ayar, “Ben Karabükspor yönetimine bir tane dahi isim telaffuz etmedim ve ‘Benim yönetimimden bir tane dahi kimseyi Karabükspor yönetimine almayın’ dedim. Şık olmaz, doğru olmaz. Karabükspor siyasallaşmamalı, ben böyle tavır gösterirken, ben oradayken ne konuşulduğunu çok net bilirken, orada olmayan konunun özünü bilmeyen, sadece itham etmek ve buradan doğru siyasi baskı yapmak isteyen kişilere de şiddetle karşı çıktığımı ifade etmek istiyorum. Ayıptır, terbiyesizliktir. Benim yanımda Yolbulan telefonu eline almadı. Bunu bilmediği halde burada beni itham eden bir yakıştırmaya, bir açıklamaya şiddetle karşı çıkıyorum. Birçok defa kendisini müfteri ilan ettik, yine müfteri ilan ediyoruz. Bilmediği konularda içine girip de öğrenme zahmetinde bulunmadığı konularda çıkıyorsun kamuoyunu yanlış bilgilendirme yapıyorsun. Bir Şehr-i Emin’e yakışmaz, bir Şehr-i Emin bunu yapmamalı” dedi.


“GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAKTIR”
Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkacağını belirten Ayar, şunları söyledi:

“Bu süreci kim ne şekilde nereye kadar işletti bilemem, son gün akşama kadar konudan bir haber insanım. Belediye Başkanı bu açıklamayı yaparken, bana bir sürü yakıştırmalarda bulunmuş. İnsanlığa da sığmaz, Müslümanlığı da sığmaz, bu gerçekler bir gün olacak meydana çıkacak. Gerçeklerin çok kötü bir huyu vardır, eninde sonunda meydana çıkar. Meydana çıktığı zaman bazı insanlar hakikaten çok utanacaklar. Bunun ithamların vebali verilecektir, çekilecektir. Ben kendimden eminim. Ben Karabükspor’un başarılı olabilmesi adına payımıza düşen görevlerin ne olduğunu biliyoruz. Dün stadın yapılabilmesi için verdiğimiz mücadeleyi ben biliyorum. Benim görevim stadyumu yapmaktır, stadyumun yapılmasında mücadele vermektir. Ama benim görevim Karabükspor yönetiminin oluşumuna müdahale etmek değildir.”

AK Parti yönetiminden Karabükspor yönetim listesine yazılanların hemen istifa kararı aldığını kaydeden Ayar, “Kimseyi kuru bir söylemle itham etmek istemiyorum. Çok net olarak bildiğim bir şey, cumartesi günü saat 12.30 sıralarında Karabükspor yönetimi listesini öğrendim, o ana kadar bu arkadaşlarımın listede olduğu ile ilgili bana en ufak bilgi gelmemiştir, onun içinde listede isimlerinin olduğunu öğrenir öğrenmez arkadaşlarımızla konuşup istifa kararı aldık. Ondan bir gün önce yaptığımız sohbette ben ‘Yönetimimden kimsenin listede olmasını istemediğimi’ net olarak söyledim. Karabükspor ile ilgili Karabükspor’un en iyi yerlere gelmesini istiyoruz. Karabükspor’a hükümetten gelecek en ufak bir yardımda yatırım noktasında her yerinde varız. Karabükspor’un süper ligde kalması adına elimizden gelen bütün gayreti göstermek adına burada olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

Mutullah Yolbulan’ın evinde yapılan toplantıya kadar süreçle ilgili bir bilgileri olmadığını belirten Ayar, şöyle konuştu:

“O gece oraya kadar o günkü süreçle ilgili benim hiç bir bilgim yok. Ben orada Yolbulan, genel müdür ve Canyurt, yönetimin Canyurt başkanlığında yapılacağını söylediler, bende çok net olarak böyle bir mütalaada yokuz, Karabükspor tarafsız şekilde yapılmalı. Biz ne konuştuğumuzu biliyoruz, durduğumuz noktayı biliyoruz, net duruyoruz net durmaya devam edeceğiz. Orada olmadığı halde oradaymış gibi net söylemler yapan kişiler gibi siyaset içinde olmadık olmayacağız. Ayıptır abesle iştigaldir, şiddetle karşı çıkıyorum.”

“BENİM AYAK OYUNLARINA İHTİYACIM YOK”
Kendisinden emin olduğunu belirten Ayar, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu olaylar gerçekleşince Genel Müdürü Fadıl Demirel’i aradım, ‘Beni oraya siz davet ettiniz, yarın hemen oraya davet edildiğimiz ortaya çıktı, bundan sonra bu olaylar yaşanıyor, oradaki tavrınıza rağmen biz bunu hak ediyor muyuz?’ dedim, o da bize ‘Hak etmiyorsunuz bizim payımıza düşeni yaparız’ dedi. Bu açıklama yapabilirler anlamına geliyor. Ben kendimden emin olduğum için net konuşuyorum, benim ayak oyunlarına ihtiyacım yok. Yaptığımız bu görüşmeye kadar işin içindeyiz, yaşanan süreçle ilgili hiç bir haberimiz yok. Karabük’te maalesef bazı şeyler iç içe karışıyor. Karabükspor’un muhatabı KARDEMİR’dir. Vali Bey’in bu işte bir düzeltme, şekil tutma içinde bulunması abesle karışlanmamalı, Vali Bey şehrin mülkü amiridir, tabi ki bazı noktalarda muhataptır, bu konular ana muhatapların dışına çıktığı müddetçe bu sorunlar yaşanır. Bizler hangi konunu muhatabı kimse o konuyu onun çözmesini beklemek zorundayız. Mehmet Ali Şahin Bey ile enine boyuna sohbet ettik. İkimizde bu işin içinde olmayacağımız ifade ettik. Bu partinin net bir kararıdır. Mehmet Ali Bey bize niye kızacak anlamadım, bunda yanlış mı var?”

HABERİN VİDEOLARI