ahmet_erorhan-basvuru-yapti-1SON GÜNLERİNDE EN ÇOK KONUŞULAN İSİM OLAN AHMET ERORHAN, KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU


 

AHMET ERORHAN “BİZ DAVA ADAMIYIZ. DAVAMIZ İÇİN GÖREVİMİZ NEYSE HAZIRIZ”


 



 

AK Parti Karabük Milletvekili Aday Adaylığında ismi sıkça geçen Ahmet Erorhan, il başkanlığına müracaatta bulundu.

Ahmet Erorhan, adaylık baş vurusunda İl Başkanı Timurçin Saylar yaptığı konuşmada şu açıklamalara yer verdi;

"7 Hazirandan sonraki bu seçim tabiri caizse Cumhurbaşkanımızın dediği gibi tekrar seçim oldu. Bu süreç içerisinde seçimin ne kadar önemli olduğunu ve koalisyonla ülkenin yönetilemeyeceğini ve ülkeye ne kadar zararlar verdiğini toplumuzda öğrenmiş ve görmüş oldu.

Bu anlamda biz hem Karabük halkına, hem ülkemizde yaşayan milletimizin doğruyu düşünerek bu ülkeyi yönetmek adına yola çıkacak olan partiye destek vereceğine inanıyorum.

Biz AK Parti olarak ülkeyi yönetmek için çıktık, muhalefet yapmak için çıkmadık. Bazı partiler “Bu ülkeyi yönetmeyi hiçbir zaman düşünmedik, yalnızca AK Parti iktidarını yönetmek için çalıştık ama ülkeyi yönetmek için çalışmadık” dediler, tekrar seçime onun için başladık.

Bu süreçte ve bundan sonraki süreçte, beraber olacağımız iki tane adayımızla, hangi adayımıza nasip olursa yolumuza devam edip, Karabük halkına hizmet etmek için çalışacağız. Bugün müracaat eden Ahmet Erorhan kardeşimizin kendisini 1991 yılından 1998 yılana kadar Refah Partisi döneminde o zaman İstanbul teşkilatlarında çalışmıştı. Ben 1988, 1989, 1990, 1991 yıllarında o zaman İstanbul’daydım Refah partisi dönemlerinde beraber çalıştık.

Biz bu davanın ta başından beri, daha doğrusu ortaokulda, lisede bile bu davayla yoğrularak geldik.

Ahmet Bey, 2004’de Karabük Belediye Başkan aday adaylığıyla Karabük kamuoyuna gündeme geldi. O dönemde Hüseyin Erer kardeşimiz aday oldu ama 2004’den bu tarafa biz partinin içerisinde kuruluş dahil kuruluştan sonraki dönemlerde bile Ahmet Erorhan kardeşimizin her zaman desteğini hep gördük. Her zamanda yanımızda oldu ve bize hiçbir zaman yardımını esirgemedi. Ben bu anlamda Karabük’te bize yardım ettiği için Ahmet Erorhan Beye huzurunuzda da teşekkür ediyorum. Adaylığının da kendisine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Dilerim Cenab-ı Hak inşallah mahcup etmez."

Ahmet Erorhan ise "Öncelikle belki beni tanımayan arkadaşlarımız vardır, onlar için kendimi kısa bir tanıtayım. 1966 Karabük doğumluyum. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldum, daha sonra okul ve askerlik sonrası İstanbul’a yerleştim. İstanbul’da ticari ve teşkilat hayatımız İstanbul’da başladı. Bu zamanda Büyükşehir Belediyesinde görev yaptım. Son olarak Büyükşehir Belediyesinin iştirakinde genel müdürlük görevinde bulunduk, tarifeler komisyonu başkanlığında bulundum, daha sonra müsaade istedim, en son Karabük’te aday adaylığı bizim için güzel bir sebep oldu. Şu anda İstanbul’da ticaretle iştigal etmekteyim." dedi

Erorhan konuşmasına şöyle devam etti;

ahmet_erorhan-basvuru-yapti-2"Allah razı olsun 2004 yılında Karabük halkı ve teşkilatı bizi bağrına bastı, nereye gitsek bizleri şereflendirdi. Bundan dolayı şuanda dahi teşekkür ediyorum.

2004 ten bu yana teşkilatımızın, ya da daha doğrusu maddi unvanı olan hiçbir seçiminde adaylık başvurumuz olmadı. Teşkilatımızın bütün taleplerinde sağ olsunlar bizi görmek istediklerini söylediler,  biz teşekkür ettik. O gün için öyle gerekiyordu ama bugün şunu belirtmek istiyorum, biz partici değiliz arkadaşlar il başkanımda bahsetti, biz dava adamıyız.

Davamız neyi gerekiyorsa, nerde olmamızı gerektiriyorsa, biz onun adına varız. Gözümüzü kırpmadan da ne gerekiyorsa yaparız. Bu aday adaylığı müracaatımız da adaylık olsun, olmasın hiç önemli değil. Eğer bizim aday adaylığımızdan ötürü partimiz bir oy fazla alacaksa, biz görevimizi tamamlamışız sayarız.

Bu kararı almamızı gerektiren olaylardan bahsedecek olursak; Ülkeyi gezi olayları ile belli bir noktaya getiremeyen iç ve dış güçler 7 Haziran seçimleri sonrasını büyük bir ganimet, büyük bir nimet bildiler.  Bundan sonra AK Parti’nin tek başına iktidarı kaybetmesini vesile bilerek, ülkeyi yangın çabası ve gayreti içerisine soktular.

Bunlar muhalefeti de dizayn ederek, ülkede seçimden sonra koalisyon olması gerekirken kurulmasını da engellediler. Sayın Cumhurbaşkanımız bu oyunu görerek, bunlara fazla bu alanda at oynatmalarına müsaade etmedi ve anayasal yetkisini kullanarak, Sayın Başkanımızın da dediği gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce üstünü çizdiği 1 Kasım’daki bu seçim tekrarı kararını aldı.

Dolayısıyla geldik 1 Kasım genel seçimlerinin tekrarını yapmaya. Umarım bizlere önce kendi iç dünyamıza bakarak teşkilat mensuplarına bu bir ders olmuştur ve önümüzdeki programımızı hedefimizi ona göre planlarız çalışmalarımız ona göre yaparız.

ahmet_erorhan-basvuru-yapti-31 Kasım’da bizim beklentimiz Karabük özelinde AK Parti adına sandıkları patlatırcasına bir oy beklentisi ve bunun Türkiye geneline yaygınlaşması, 1 Kasım sonrası güçlü bir AK Parti iktidarıyla bugün içinde bulunduğumuz iç ve dış olayların, ekonomik problemlerin özellikle terörle mücadelemizin ancak güçlü bir AK Parti iktidarıyla önlenebileceği, bunların üstesinden gelinebileceğini bu millete göstermiş oluruz.

Son olarak Abdülhamit Han cennet mekan, bir karar alacağı zaman önce Rus sefirini çağırırmış. Rus sefirinin görüşünü alırmış. Rus sefiri o olayla ilgili menfi bir görüşte bulunursa onun tersini yaparmış. Bu demektir ki bütün dünya AK Parti’nin Türkiye’de bir daha tek başına iktidara gelmesini istemiyor. O zaman biz doğru yoldayız. Bizim yolumuz doğru yol. Bunun için sonuna kadar çalışıp 1 Kasım’da güçlü bir AK Parti iktidarıyla bunu kutlayacağız hepinize teşekkür ediyorum."