CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CHP KARABÜK İL KONGRESİ ÖNCESİ KARABÜK’E GELİYOR


 

adnan-keskin-chp-krb

CHP Karabük İl Yönetiminin peş peşe gelen istifalar ile görevden düşmesi ile olağan üstü kongre sürecine girdi.

CHP Karabük İl Başkanı Zeki Karadayı’nın süreci iyi yönetememesi ve yönetimine sahip çıkamaması nedeniyle il yönetiminde yaşanan istifalar depreminin ardından il yönetimi geçen hafta düşmüştü.

Önümüzdeki günlerde CHP Karabük İl Yönetimine bir kayyum başkan ile yönetim atanacak ve 45 gün içinde olağan üstü kongreye gidilecek.

Kongre sürecine giren CHP Karabük İl Teşkilatında durumu tetkik etmek amacıyla teşkilatlardan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin bu gün (08.03.2013 Cuma) saat 11:00’de CHP Karabük İl Binasına gelerek geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyecek.

Devrik il başkanı Zeki Karadayı’ya partinin önde gelenlerini, eski il başkanlarını ve özellikle de il kongresinde aday olarak ismi geçenlerin aranması talimatı verildi.

Bu talimata rağmen Karadayı’nın işine gelenleri araması ve işine gelmeyenlerini ise aramaması tepkiyle karşılandı. Özellikle il başkanlığı adaylığında ismi geçen bazı partilileri aramamasından dolayı tüm tepkileri üzerine toplayan Zeki Karadayı’nın “Adnan Keskin bu kişileri aramamamı söyledi” ifadesinde bulunduğu ve bu söylemlerinden dolayı da Adnan Keskin’in kendisine büyük tepki gösterdiği belirtiliyor.

Bu gün partide düzenlenecek olan toplantıda çok ciddi tartışmaların yaşanacağı ifade edilirken, Keskin’in birilerini işaret ederek partide bir ayrışmaya neden olacağını iddia eden bazı partililer de endişeli.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in kongre sürecine kadar görev yapacak 45 günlük il başkanını da belirleyecek.