KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. BURHANETTİN UYSAL ÖNÜMÜZDEKİ GENEL SEÇİMLER İÇİN AK PARTİ’DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAK İÇİN SÜRECE KATILACAK MI..?


AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ŞAHİN’İNİ, REKTÖR UYSAL’I ÖVMESİNDEN POLİTİK BİR ANLAM ÇIKARILMALI MI..?


rektor-hoca-kaptan

7 Haziran 2015 Tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesinde Karabük Üniversitesi’nin mimarı olarak adlandırılan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal milletvekili adayı olmak için 10 Şubat tarihinde istifa edecek mi…?

Şimdi bütün gözler Rektör hocanın istifa edip, etmeyeceğini gözlemlemeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in bir konuşmasında Rektör Uysal’ı övmesi ise merakları daha da arttırdı.

Mehmet Ali Şahin konuşmasında, Karabük Üniversitesinin, Karabük’ün gelişiminde, büyümesinde büyük rol oynadığını, kendisiyle aynı yılda kurulan bütün üniversiteleri geri bıraktığını söylemişti.

Daha önce bazı illerde Üniversite olduğunu, Ak Parti iktidarı döneminde her ilde Üniversite kurulduğunu, Karabük’ün de bu iller arasında olduğunu belirten Şahin, Karabük Üniversitesinin büyümesi ve gelişmesi için Ankara’dan  gerekli desteği her zaman verdiklerini de dile getirmişti.

2014 yılında Karabük Üniversitesine 101 milyon, 2015 yılı için ise 126 milyon ödenek ayrıldığını altını çizen Şahin, “Karabük Üniversitesi Ankara’dan sağlanan yatırım ödenekleri ile hale geldi. Geçen yıl 101 milyon, 2015 yılı için ise 126 milyon ödenek gönderdik. Şunu da söylemeliyim ki bunun yanında başarılı yönetim sevk ve idarede önemli. Sayın Rektörümüz Burhanettin Uysal, başarılı bir çalışma sergileyerek, iyi sevk ve idare ile Karabük Üniversitesinin büyümesine sosyal gelişmesine büyük katkı vermiştir” diyerek, dikkatleri Rektörün üzerine çekmişti.

Şimdi herkes Rektör Hocanın 10 Şubat tarihinde istifa edip etmeyeceğini merakla bekliyor.