AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLAR KERVANINA EMİN DEMİR ADI SERT DÜŞTÜ


EMİN DEMİR’İN İSMİ, HESAPLARI SİL BAŞTAN YAPTI


emin-demir-damgasi

AK Parti Karabük Milletvekili muhtemel aday adayları yavaş yavaş belirlenmeye başlıyor.

Önümüzdeki genel seçimler için AK Parti’den Karabük Milletvekili adayı olabilmek için aday adayları kervanında muhtemel olarak; Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük TSO Başkanı Sedat Namal, Eski İl Başkanı Ömer Ayar, Ahmet Erorhan, Şırnak Valisi Hasan İpek ve Ankara Karabüklüler Vakıf Başkanı Niyazi Güneş gibi isimler yer alıyor.

Söz konusu bu isimlerin hemen hemen tamamına yakını, AK Parti Karabük Milletvekili adayı olma sürecine çok yakında girecekler.

Şimdiden aday adaylıkları sonunda, aday olabilme hesabı yapan ve birbirinden güçlü isimlerin yeni baştan hesap yapmalarına neden olabilecek bir isim daha bu kervana katılacak gibi.

Siyasi kulislerde Emin Demir’in ismi de adaylık sürecinde geçmeye başladı.

İlk olarak 2004 yılında AK Parti Karabük Belediye Başkan aday adaylığı ile parti içinde ismini yerleştiren Emin Demir, 2007 Genel Seçimlerinde Milletvekili aday adayı, 2009’da İl Başkan Adayı ve yine 2011 yılında da Milletvekili aday adayı olmuştu.

En son geçtiğimiz aylarda Ömer Ayar’ın İl Başkanlığı görevinden istifa ettirilmesinden sonra İl Başkanı atama sürecinde AK Parti Genel Merkezi tarafından çağrılan Emin Demir’in, aday adayı olması halinde adaylık yarışında bulunanların hesaplarını sil baştan değiştirmelerine neden olabilir.

2007’de AK Parti kurucularından ve Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından Mustafa Ünal’ın aday olması ile adaylığı kıl payı kaçıran Emin Demir, 2011 Genel Seçimlerinde de Mehmet Ali Şahin’in aday olması ile ikinci denemesini sonuçlandıramamıştı.

“Allah’ın hakkı üçtür” anlayışı ile Milletvekili adaylığında üçüncü defa şansını deneyeceği ifade edilen Emin Demir’in, bu sefer daha kararlı ve ısrarcı olacağı da konuşuluyor.

Kendi görüşlerine başvurduğumuz Emin Demir'in, uzun telefon sohbetleri yapmasına rağmen, adaylığı ile ilgili tek bir ifade de bulunmaması ve bu konuyla ilgili soruları ise espriler ile geçiştirmesi kafalardaki soru işaretini daha da büyütüyor.