Her çarşamba Kanal D'de yayınlanan ve her hafta farklı bir üniversiteye konuk olan “Abbas Güçlü ile Genç Bakış” programı gazeteci yazar Abbas Güçlü’nün sunumlarıyla, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda canlı yayınla gerçekleşti.


 

20130425AW000465_03Karabük Üniversitesi'nden canlı olarak yayınlanan, Abbas Güçlü ile Genç Bakış'a Mili Eğitim eski Bakanı Hasan Celal Güzel’in konuk olarak katıldı. Programa Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, Genel Sekreter Av. Yaşar Alpay, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Yoğun katılımın olduğu programda, gazeteci yazar Abbas Güçlü, “Bu program bizim değil, sizlerin programıdır. Zaten öğrenci inisiyatifinin ön planda tutulduğu bir üniversitedeyiz. Karabük Üniversitesi henüz yeni kurulmuş olmasına rağmen kısa zamanda çok büyük değişme ve gelişme göstermiş. Çiçeği burnunda üniversitemiz aynı zamanda birçok ilke de imza atmış bulunmaktadır. Türkiye’nin ilk ve tek Raylı Sistemler Mühendisliği, Tıp Mühendisliği, Ulaştırma Mühendisliği Karabük Üniversitesi’nde bulunmaktadır, hazır üniversite sınavları da yaklaşmışken farklı bölümler isteyip de bu alanlarda kendini geliştirmek isteyen öğrencilerimiz için Karabük Üniversitesi şüphesiz ki güzel bir tercih olacaktır” dedi.

Milli Eğitim eski Bakanı Hasan Celal Güzel, KBÜ’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Karabük Üniversitesi gerçekten yapmış olduğu çalışmalarla beni çok şaşırttı. Kendimi adeta harikalar diyarında gibi hissettim” diye konuştu.

Türkiye’nin sıcak gündeminin tartışıldığı programda; son dönemde çok konuşulan akil insanlar heyeti ve akil insan heyetinin çalışmaları istenen sonucu verecek mi? Ermeni sorunu, Türkiye’de terör ve terörü bitirmenin yolları konuları tartışıldı.

20130425AW000465_02Değerli misafirlerini Türkiye’nin parlayan yıldızı Karabük Üniversitesi’nde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal da, “İlklerin üniversitesi olarak 2007 yılında kurulmuş olmamıza rağmen şu an 22 bini aşkın öğrenci sayımızla akranlarına fark atmış, aynı zamanda da birçok köklü üniversite ile de yarışır konuma gelmiş bulunmaktayız. Karabük Üniversitesi’nin bu hızlı gelişimi ve değişiminde Karabük Halkının desteği çok büyüktür. Karabük Halkı üniversitemizi bağrına basarak kısa zamanda bu kadar güzel başarılara imza atmamıza yardımcı oldular. Ben öğrencilerimizi böylesine güzel ve özenli bir üniversiteye davet ediyorum. Burada Türkiye’nin sorunlarını ağabey ve ablalarıyla birlikte demokratik bir ortamda tartışma imkanı bulsunlar. Ben tekrar hoş geldiniz diyerek iyi yayınlar diliyorum” dedi.

Geleceğin gençleriyle karşılıklı fikir alışverişin gerçekleştiği program iyi niyet ve temennilerle sona erdi.