20130318AW000360_02Karabük’te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98.yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Karabük Şehitler anıtına çelenk sunumuyla başlayan törene, Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, kamu kurum ve kuruluşları amirleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, vatandaşlar, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

20130318AW000360_03Törende bir konuşma yapan Karabük Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ sözü tamda bize göre söylenmiş anlamlı bir söz diyerek, “ Bu böyle olunca bizim bayrağımızdan bayrak, bizim toprağımızdan toprak vatan olamaz diye düşünüyorum. Bu toprakları biz yurt edindiğimizden beri, her tarafımız he zaman düşmanca çevrilmiş ve her zaman bu topraklara göz diken olmuştur. Bugün kutladığımız Çanakkale Zaferinin olduğu yerde bastığımız her yerde elle kazandığımız zaman Mehmetçiğimizin kanını, kemiğini görmemiz mümkün. Bu toplum bu ulus o kadar yüce ki, Anzaklardan gelip bizle savaşan askerlere bile kucağını açmış. Atatürk onları da sahiplenmiş. Bu toprakların yurt edinmesinde vatan edinmesinde tüm şehitlerimizi yad ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardındna protokol üyeleri ve şehit yakınlarının şehitlik anıtına karanfil bıraktı. Program daha sonra Gençlik merkezinde 75. Yıl Anadolu Lisesi tarafından Çanakkale konulu program ve tiyatro gösterisiyle devam etti.