Karabük merkeze bağlı 100. Yıl Mahallesinde bulunan ve daha önce Teknik Eğitim Fakültesi olarak kullanılan bina, imzalanan bir protokolle 20 yıllığına Milli Eğitime devredildi


 

20130503AW000470_01100. Yıl Mahallesinde bulunan ve daha önce Teknik Eğitim Fakültesi olarak kullanılan Karabük İmam Hatip ve Din Bilimleri Derneğine ait 5 katlı bina, İmam Hatip olarak kullanılmak şartıyla 20 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığına devredildi.

Milli Eğitim Bakanlığına devredilen bina için Valilik Makamında gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali İzzettin Küçük başta olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile Karabük İmam Hatip ve Din Bilimleri Derneği Başkanı Celal Karakuş ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Protokol imza töreni öncesi kısa bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, İmam Hatip okullarının mevcut durumları ile ilgili bilgiler verdikten sonra, 20 yıllığına İmam Hatip olarak kullanılmak kaydıyla devir alınan binanın gerekli tadilatlarının yapılmasının ardından İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet vereceğini söyledi.

Karabük İmam Hatip ve Din Bilimleri Derneği Başkanı Celal Karakuş ise Derneğin kuruluşundan bugüne kadar yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdikten sonra, tamamen derneğin çalışmaları sonucu kazanılan ancak o zamanki şartlarda İmam Hatip olarak kullanılamayan 100. Yıl Mahallesindeki binanın Karabük Üniversitesi’nin kurulması aşamasında Teknik Eğitim Fakültesi olarak kullanılmak üzere 12 yıllığına devir edildiğini, bugün bu sürenin dolmasının ardından buranın tekrar İmam Hatip olarak faaliyet göstermesi amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmesinin kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük ise Derneğin bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan büyük mutluluk duyduğunu ve bugüne kadar dernek çatısı altında hizmet veren herkese teşekkürlerini sunduğunu ifade ederek, “55 yıldır yaptığınız bu alandaki çalışmaları takdir etmemek mümkün değil. Bu bakımdan ben başta Dernek Başkanımız olmak üzere derneğin faaliyetlerinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Bugün burada İmam Hatip’e yeni bir bina kazandırıyorsunuz. Bina teslim alındıktan sonra bir takım tadilatlardan geçirilerek ve önümüzdeki sene İmam Hatip Ortaokulu olarak öğrencilerimize hizmet verecek. İlimiz bugün eğitimde büyük bir başarı yakalamışsa bunda öğrencilerimizin, okul idarecilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin yanında sizin gibi değerli insanların ve hayırseverlerin katkıları büyüktür. Sizler eğitimin her alanında varsınız. Bu bakımdan ben hepinize tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından 100. Yıl Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Karabük İmam Hatip ve Din Bilimleri Derneğine ait olan 5 katlı binanın, İmam Hatip olarak kullanılmak şartıyla 20 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesini öngören protokol Vali İzzettin Küçük, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar ve Dernek Başkanı Celal Karakuş tarafından imzalandı.