KARDEMİR A.Ş BÜNYESİNDEKİ MHP’Lİ KARABÜK BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ OLAN AHMET AYCAN, HARUN CEBECİ VE TAŞKIN YILMAZ BİR YIL ÖNCE ALINDIKLARI MÜDÜRLÜK GÖREVLERİNE İADE EDİLDİLER


krdm-mudurler-iade

KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz göreve hızlı başladı. Daha önce görev yaptığı işletmelerde uyguladığı “önce insan” merkezli yönetim anlayışı ile tanınan Yılmaz, bu gün ise devrik genel müdür Fadıl Demirel tarafından sırf siyasi tercihleri nedeniyle görevden alınan üç MHP’li meclis üyesini görevlerine iade etti

30 Mart yerel seçimleri öncesi açıklanan MHP Belediye Meclis listesinde yer alan Yüksek Fırınlar Müdürü Ahmet Aycan, Malzeme ve Stok Yönetim Şefi Harun Cebeci ve Güvenlik Amiri Taşkın Yılmaz dönemin Genel Müdürü Fadıl Demirel tarafından 2014 Şubat ayında görevden alınmış ve üç isime “AK Parti’den aday olsaydınız bunlar başınıza gelmeyecekti, MHP’den aday oldunuz, bana da bilgi vermediniz ve sonucuna katlanacaksınız” ifadesini kullanmıştı.

Garip icraatlarıyla Kardemir’deki iş barışını bozan, işletmeyi Erdemir’e, Karabük’ü de Ereğli’ye çeviren devrik genel müdür bunlarla da yetinmemiş, şehir merkezinde ki Kardemir’e ait bazı arazileri Ali Babanın çiftliği misali tel örgülerle çevirmişti.

Bu garip tavırlarıyla kenti geren, şehirdeki kurumlar arasında kaos yaratan, devrik genel müdür yılbaşında ise ani bir karar ile istifa ettiğini açıklamıştı. Kimilerine göre ise bu bir istifa değil, görevden alınma idi.

Tüm bu yaşanan gelişmelerin ardından geçtiğimiz hafta Kardemir Genel Müdürlüğüne atanan Mesut Uğur Yılmaz,  hafta başında hızlı bir şekilde görevine başladı. Tecrübeli yönetici ilk olarak Vali Orhan Alimoğlu ve Belediye Başkanı Rafet Vergili, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal gibi kentin üst düzey yönetimini ziyaret ederek,  kent ile iç içe bir yönetim anlayışı sergileyeceği mesajlarını verirken, bu gün verdiği talimat ile de Kardemir’de ve şehirde büyük bir memnuniyet oluşturdu.

Yılmaz, MHP’li üç meclis üyesi Ahmet Aycan, Harun Cebeci ve Taşkın Yılmaz’ı eski görevlerine iade etti. Haber akşam saatlerinde personele gönderilen bir mail ile tüm Kardemir’e tebliğ edildi.

Ahmet Aycan 1-2-3-4 nolu Yüksek Fırınlar Müdürlüğüne atanırken, Harun Cebeci Stok Kontrol Amirliği ve Taşkın Yılmaz’da Koruma Güvenlik amirliği gibi eski görevlerine iade edildi