KARDEMİR Karabükspor’un yeni bir yönetimle içinde bulunduğu kötü durumdan kurtarmak için Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin başlattığı süreç sonucunda Sedat Namal kulübün yeni başkanı oldu.

Karabük Valiliğinde yapılan toplantı sonucunda KARDEMİR A.Ş’den Karabükspor’a maddi destek verme talebine KARDEMİR A.Ş Yönetiminden olumlu cevap gelmemişti.

Kongre akşamı Rafet Vergili’nin açıklamaları, kongre günü Sedat Namal’ın açıklamaları KARDEMİR, Şehir ilişkisini son derece gerdi ve Vergili şimdi KARDEMİR’in hakim hissedarları olan Yolbulan ile Güleç ailelerini hedefine koydu.
Başkan Vergili’nin Twitter ve Facebook gibi sosyal medya hesaplarından özellikle Yolbulan ailesini kastederek adeta Karabükspor’un içini boşalttıklarını iddia ediyor.

Vergili, Mustafa Yolbulan’ın Karabükspor Kulüp Başkanlığı döneminde ve sonrasında kulübün içini boşalttığını, Güleç ailesinin de bu soyguna seyirci kaldığını açık bir şekilde ifade eden yazılarını sosyal medyadan paylaşıyor.

Rafet Vergili’nin Karabükspor’da Mustafa Yolbulan dönemini kastederek, Karabükspor kasasının nasıl içinin boşaltıldığını, Güleçlerin nasıl seyirci kaldığını ifade eden sosyal medya paylaşımları kent gündeminde ciddi yankılar oluşturuyor.

İşte Vergili’nin sosyal medya paylaşımları;

“KARDEMİR’in hakim hissedarlarından bir kısmı programlı bir şekilde KARABÜKSPOR’un kasasını boşaltırken, bir kısmı da müdahale etmeyerek borç batağına sürükleyip eşraf, siyasiler, milletvekilleri, tüccar, esnaf borçları temizlesin yaklaşımı tarafımızdan kabul edilmeyen bir durumdur.”

“KARABÜKSPOR’un hiçbir hakim hissedara borcu yoktur. Bütün hakim hissedarlardan alacağı vardır. Bizim görevimiz KARABÜKSPOR’dan haksız yere alınan paraları tekrar geri almaktır.”

“Hakim hissedarların KARABÜKSPOR kulübü kasasından boşalttıkları yaklaşık 70 milyon dolardır. Karabük’ten kazandıkları para onların olsun. KARABÜKSPOR’dan aldıkları parayı hem alınırken görüp sessiz kalan, hem de alan HAKİM HİSSEDARLAR geriye ödeyene kadar mücadelemiz devam edecektir.”

“Dün KARABÜKSPOR için yapılan genişletilmiş toplantıya hakim hissedarların, sekreter, müdür seviyesinde katılımları şehrin eşrafına, milletvekillerine, Ticaret Odası Başkanına, Çelik-İş Sendikası Başkanına, Belediye Başkanına, şehrin Valisine hakarettir, kabul edilemez.”