Karabük’ün Yenice ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinden sonra çok sayıda imar ve diğer izinler olmadan kaçak bina yapımının arttığı dikkat çekmeye başladı.

Belediye mücavir alanları içinde son günlerde peş peşe yapılmaya başlayan izinsiz ahşap ve betonarme inşaatlar ile ilgili Yenice halkı bir hayli dertli.

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın, özellikle seçimlerde kendisine destek verenlerin izinsiz inşaatlarına karşı seyirci kaldığını, fakat kendisine destek vermeyenlerin aynı uygulamalarına anında müdahale ederek çifte standart uyguladığı, şeklindeki şikayetlerde artış gözlemleniyor.

“Başkan Zeki Çaylı, imarsız, izinsiz inşaat yapan kendine yakın kişilere kelimenin tam anlamı ile göz yumuyor, ama kendisine seçimlerde destek vermediğini düşündüğü kişiler ise binasında tadilat yapsa, ek balkon çıksa anında mühürlüyor. Bu kaçak inşaatları şikayet ediyoruz ama Yenice Belediyesi hiçbir tasarruf uygulamıyor. Biz de Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünü göreve davet ediyoruz.” Şeklinde ifadeler kullanan Yenice halkı, şikayetlerini duyurmaya çalışıyorlar.