CHP Yenice Belediye Başkan Adayı Sabri Cebecik, Milletvekili Aksoy’un İl binasında yaptığı basın toplantısına katıldı. Sabri Cebecik basın toplantısında yaptığı konuşma ile takdir topladı.

Cebecik “Bu yerel seçimler demokratik parlamenter rejimin yeniden geri alınacağı, laiklik temelli, liyakat esaslı, devletin yeniden dizaynı, çağdaş demokratik hukuk devletinin yeniden iadesinin sağlanacağı bir seçim olacak. Buna yalnızca yerel yönetimlerde projelerin açıklanması önemli. Onun kadar önemli olan şey demokrasinin ve cumhuriyetin tüm değerleriyle birlikte yeniden geriye alınmasının bir ön adımı olacaktır. Böyle bakmak, değerlendirmek lazım bunu.” Dedi.

İnsan odaklı bir politika izleyeceklerini belirten CHP Yenice Adayı Cebecik, ortaya koyacakları seçim politikalarına da değinerek şunları söyledi;

“Tabii ki biz Yenice’de de CHP’nin insan odaklı, demokrasi temelli, hoşgörü temeline dayalı, iyi ilişkilerle barışı, kardeşliği, huzuru öngören bir yaklaşımla seçim hazırlıklarımıza başladık ve sürdürüyoruz. Bu ülke ne çektiyse nüfusuna kayıtlı olduğumuz yerde siyasi gerginliklerden çekti. Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, kin ve nefret üzerine bina edilen siyasetten çekti. Bu siyaset biçimini hızla terk ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Başka gidecek yerimiz yok. Herkesin birlikte, karşılıklı anlayış ve hoşgörü temeline dayalı, iyi ilişkilerde, çağdaş, modern, demokrat bir Anadolu kenti nasıl kurulacaksa, ona dayalı projelerimiz var, hazırlanıyoruz.

Çocuklarımızla başlayan, gençlerimizle devam eden, kadınlarımızı, yaşlılarımızı, engellerimizi önceleyen bir yerel parlamentoda tüm halkın sözüne dayalı, tek adamlı rejimden yeniden geriye dönüp, demokratik bir şekilde tüm halkın katılımını sağlayacak, her konuda halkın söz ve karar iradesini ortaya koyacak bir yerel yönetim amaçlıyoruz. Dolayısıyla burada en geniş uzlaşıyı, en geniş toplumsal dayanışmayı, toplumun ortak problemleri nerede tıkanmış ve o genel toplum değerleri bakımından çözüm bekliyorsa, o sorunlara ortak çözüm getirmeyi amaçlayan anlayışla, insan odaklı bir yerel yönetim politikası izleyeceğiz. Halkımızın bizden ve CHP’den beklentileri bu.

Dolayısıyla iyi bir fotoğrafla, arkasında problemi olmayan, genel toplum etik değerleri bakımından da her kesimden kabul gören bir belediye meclis üyesi listesiyle halkımızın karşısına çıkacağız. Hepinizin de bildiği gibi dünyanın en saygın kurumları parlamentolardır yerelde ve genelde. Bizde kendi alanında uzman, kendi alanında yetkin, üretimi önemseyen kadrolarla halkımızın karşısına çıkmayı ön koşul olarak belirledik.”

Yenice Şeker kanyonunda yapılması planlanan HES projesine de değinen CHP Yenice Adayı Sabri Cebecik “Hepsinden öte en önemlisi de şu; hepimizi çok ciddi etkileyen HES hadisesi. Yerel yönetimi alacağız ve HES’i durduracağız. Bize sorulmadan doğamıza, yaşamımıza, geleceğimize sıkıntı verecek her türlü politikanın karşısına Yenice halkıyla beraber sımsıkı dikileceğimizi bütün kamuoyu bilmeli. Dolayısıyla şimdi büyük bir heyecan ve özveriyle en geniş uzlaşıyı, barışı, huzuru öne çıkaran bir yerel yönetim anlayışıyla halkımızın karşısına çıkmaya hazırlanıyoruz.” Diyerek, konuşmasını tamamladı.